Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på 75 % Pinot Noir, 20 % Chardonnay og 5 % Pinot Meunier. Chardonnayen er gæret på fad, mens de andre er vinificeret på stål.

Ekspressiv duft med elementer af tørret frugt, hindbær, hvide blomster og et strejf af vanilie. Fine bobler, ret fyldig smag med fin syre og en frisk afslutning.

Oplagt som aperitif, men har bestemt også fylde nok til at bruges til mad. Oplagt er fisk og skaldyr, men vinen vil også passe fint til kylling eller cremede komælksoste.

Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
94_p
240,-

100 % Pinot Noir plantet i 1973 fra 1. cru marken Marconnets, der giver relativt kraftige vine. Vinificeret uden afstilkning og lagret på brugte fade.

Balanceret koncentration og karaktér af røde bær. Relativt tanninrig og muskuløs med et pænt lagringspotentiale.

Til retter med fuglevildt, kylling eller kalv.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
simon_bize_savigny_les_beaune_marconnets
625,-

1. cru marken Charbaudes grænser op til både Chapelle-Chambertin og Mazis-Chambertin. Marken deler jordbund med Chapelle - massiv kalk, der giver mulighed for at rødderne kan gå rigtig dybt. 100 % Pinot Noir, fuld afstilkning, naturlig gæring og ca 25 % nye fade til lagringen. 

Floral duft med friske bærnoter og fin koncentration. Høj syre, fine tanniner - struktureret vin, der med fordel kan gemmes op til 5-8 år fra høståret.

Til fjerkræ, flyvende vildt eller magre lammeudskæringer. Går godt med svampe og/eller kål.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
875,-

Lagret på store gamle fade - Scarzellos mest elegante Barolo til dato.

Klassisk Barolo næse med røde, tørrede roser, lidt marcipan og balsamico. Elegant smag med røde bær, svampe og lidt jordbund, faste modne tanniner - lang finish med et mineralsk udtryk.

Fin Barolo til mellemfyldig kødretter med oksekød, kalv eller lidt kraftigere fuglevildt - server enkelt tilbehør gerne med lidt citron til. Det blødgør vinen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
barolo_scarzello_ny
375,-

Lavet på 86 % Cabernet Sauvignon, 12 % Malbec og 2 % Petit Verdot. Al frugt er høstet i Margaret River og hvert plot er vinificeret separat og modnet 12 måneder på barriques - 7 % nye, resten mellem 1 og 5 år gamle. Blendet er lavet efter lagring.

Duften er klassisk Cabernet domineret af solbær med krydrede noter fra fadet og aromaer af grus, skovbund og salvie. Mellemfyldig med gavmild frugt, faste tanniner, god friskhed og en ret lang eftersmag.

Til rødt kød - okse, kalv eller lam. 

Land:
Australien
Område:
Margaret River
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
cs_filius_vasse_felix
180,-

100 % Gamay fra mark beplantet i 1968 med granit i jordbunden. 2016 er første årgang fra Lafarge-Vial på denne mark og der dyrkes biodynamisk fra starten. Høstet i hånden og gæret naturligt med ca 1/4 stilke. Lagret et år på brugte fade.

Klassisk næse med kirsebær og sort peber - intens, kompleks og med udtalt mineralitet. Virkelig fremragende balance og finesse med flot længde. Kan drikkes ungt, men bør nok gemmes minimum 3-4 år fra høståret.

Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader. Beaujolais'erne fra Lafarge-Vial er dog noget mere burgundiske end normalt og har et ret stort gemmepotentiale og mere finesserige gastronomiske muligheder.

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
cote_de_brouilly_lafarge_vial_ny
325,-

Lavet på Grenache og Caladoc dyrket bare 10 km fra Middelhavet, hvilket er med til at give vinen en god kombination af frugt og friskhed.

Lys pink farve og fin duft af hindbær, jordbær og urter. De røde frugter går igen i smagen, der er frisk og balanceret.

Til aperitif eller til lettere retter med grøntsager, fisk, skaldyr eller kylling.

Land:
Frankrig
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
les_paons_rose_chateau_marmorieres
90,-

Lavet på den lokale, portugisiske druesort Arinto. Arinto kendes især fra den lille DOP Bucelas, hvor den skal udgøre mindst 75 %. Her er den i en 100 % ren udgave. Druerne er høstet i hånden og vinen er gæret på ståltank ved relativt lave temperaturer for størst mulig friskhed.

Citruspræget aroma med elementer af både citron, lime, grape og clementin samt frisk, grønt æble. God fylde i smagen, ren og frisk med flot længde.

Velegnet til både enkle og mere komplekse retter med fisk, skaldyr og kylling. Har struktur til at kunne udvikle sig interessant over 8-10 år.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
8 - 9 °C
Alkohol:
13,5 %
arinto_quinta_da_boa_esperanca
150,-

Lavet på ren Chardonnay fra forskellige parceller i Côte de Beaune og Côte de Nuits med lerholdig jordbund. Gæret naturligt og modnet i 16 måneder på brugte fade.

Elegant næse med fine noter af gule og hvide ferskener, en smule røg. Medium fylde i smagen med frisk syre og markant mineralitet.

Klassisk hvid Bourgogne med meget højt niveau for en "almindelig" Bourgogne. Perfekt til klassisk fiskekøkken med rige saucer eller smørstegte fisk og skaldyr. Rigtig flot også til modne komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
11 - 13 °C
Alkohol:
13 %
bourgogne_forgets_javillier
240,-

Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.

Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda (Serralunga d'Alba).

Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.

Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.

Årgang 2012 ifølge Vinous - 91+ p.
"A vintage of slender, mid-weight wines with lovely radiance and open-knit fruit. The 2012s should drink well with minimal cellaring. The year started off with one of the coldest and most severe winters on record. Hail was an issue in many spots during the summer, while harvest took place in mid-October, as is the norm these days. There is quite a bit of variability in 2012; some wines are medium-bodied and lifted, while others are much deeper and richer. The main signature of 2012 is freshness and forward fruit. Structurally, the wines are quite forward and delicious young, with elements of both 2005 and 1998."

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
rionda_luigi_oddero_barolo
1200,-

Lavet på en blanding af Muscat Blanc af Petit Grains og Muscat Ottonel. Vinificeret på store, gamle fade.

Flot, aromatisk duft af abrikos, bergamotte og appelsinblomst. På trods af den rige, sødlige duft er vinen tør med god frugtighed.

Tør Muscat fra Alsace har altid været regnet som aperitif eller den helt rigtige vin til asparges. Den har dog brede anvendelsesmuligheder og går godt til lidt kraftigere retter med fisk og skaldyr, gerne med asiatisk inspiration, da aromatiske vine går godt til aromatisk mad. Prøv den og så til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
muscat_boxler
250,-

2016-årgangen har af konsortiet i Brunello fået topkarakteren 5 stjerner - ligesom 2015.

Lavet på 100 % Sangiovese Grosso høstet i hånden og gæret på tanke af rustfrit stål. Modnet først 18 måneder på meget store fade (30 hl), så 18 måneder på mindre fade (5 hl) og endelig et år på flaske.

Elegante aromaer af røde bær, roser, urter, meget gammel balsamico og lavendel. Smuk, intens, transparant, elegant og majestætisk vin. Tåler lang tids lagring.

Til det bedste oksekød med enkelt tilbehør.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
brunello-di-montalcino_costanti
750,-