Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på 100 % Chasselas fra stejle marker med granitholdig jordbund. Chasselas kendes mest fra Schweiz, hvor det er den mest plantede druesort, men det findes omkring 100 ha i alt med druen i Alsace. De fleste steder i Alsace regnes druen ikke for noget og indgår som regel i billige blandningsvine. Hos Boxler er Chasselas imidlertid plantet på jord, der sagtens kunne have været beplantet med finere sorter, og der laves seriøs vin på druen. Som alle andre af Boxlers vine er også deres Chasselas høstet i hånden, gæret naturlig, modnet på store, gamle fade og flasket ufiltreret.

Boxlers Chasselas er sitrende ren som iskoldt kildevand - friskhed, mineralitet og en ganske let frugt. Meget drikkelig tørstslukker.

Drik den til enkle retter med fisk ogs skaldyr.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
chasselas_boxler
200,-

Ren Pinot Noir fra godt 3,5 ha stor mark med kalket ler. Vinificeret udelukkende med hele klaser, der er gæret naturligt. Hele klaser kræver meget sunde druer, men giver til gengæld mere struktur i vinen og mere elegance.

Charmerende Bourgogne, der viser ret stor koncentration og intensitet med aromaer af røde bær og skovbund. Intens smag med fast struktur og masser af charme.

Storartet madvin, der er særlig god til kalv, lam eller fuglevildt.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
350,-

Cornas fra lille producent fra Verset-familien med besiddelser i nogle af appellationens bedste marker.

Lavet på 100 % Syrah (den klon, der kaldes Petite Syrah og regnes for den bedste - ikke at forveksle med den amerikanske Petite Sirah). Der vinificeres ultra-traditionelt, dvs. gæring i cementtank uden afstilkning, uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring. Presset i gammeldags vinpresse og lagret et par år på gamle fade (stort set identisk fremgangsmåde som hos Clape)

Verset har besiddelser i Reynards - måske den bedste mark i Cornas, der giver kraftige, krydrede vine med god struktur, Mazards - her er granitten blandet med sand og vinen bliver mere elegante og Champelrose, som med en mere leret jordbund giver relativt åbne vine.

Intense aromaer af brombær og solbær med noter af lakrids, sort peber og bacon. Smagen er tæt - mineralsk og saftig - lang eftersmag.

Bør dekanteres en time før servering.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 15 °C
Alkohol:
13 %
cornas_verset_ny_17
350,-

Lavet på 100 % Malbec fra marker med kalkholdig jordbund. Høstet med et relativt lavt udbytte på ca 50 hl/ha. Gæret og modnet på stål.

Mørk i glasset med fyldig aroma af mørke bær; sorte kirsebær, brombær og blå blommer med noter af modnet kød. Saftig med ren frugtighed og fast tanninbid.

Til oksekød, lammekød og vildt - gerne med braisseret eller med kraftig sauce.

Land:
Frankrig
Område:
Cahors
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
13,5 %
crocus_l_athelier_malbec_de_cahors
180,-

100 % Barbera fra 80-100 år gamle vinstokke på marken Valbianchera, der er en bakke med sandet jordbund ca 350 moh ved byen Montà d'Alba. Modnet 18 måneder på en blanding af nye og brugte barriques.

Fyldig duft af sorte kirsebær, blå blommer med noter af mandel og nellike. Fyldig og ret kompleks smag med fint syrebid og lang eftersmag.

Luxus allround vin til det italienske køkken - fyldige pastaretter, risotto med svampe eller en god, hjemmelavet pizza vil være perfekt til vinen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
barbera_valbianchera_almondo
180,-

100 % Gamay fra marken Côtes de Besset i Saint Amour. Parcellen ligger i en højde af 450 meter over havet. Marken er ret stejl, har sandholdig jordbund og giver finesserige og parfumerede vine. Vintokkene på de Fa's parcel er ca 40 år gamle. Der dyrkes biodynamisk, men ind til videre er de kun certificeret økologisk. Vinificeret med hele klaser semi carbonique og modnet på 2-3 år gamle, store fade.

Finesserig, elegant og parfumeret med noter mørke bær og syrlige kirsebær. Stor intensitet, saftig friskhed, markant mineralitet og flot længde - super glas cru-Beaujolais.

Til charcuterie, røget andebryst, stegt kylling - til grill, til marineret kød.

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
13 - 15 °C
Alkohol:
13 %
saint_amour_beaujolais_domaine_de_fa
250,-

100 % Chardonnay fra højt beliggende mark i Beaune - biodynamisk dyrket. Vinificeret uden afstilkning, naturlig gæring, let klaring ingen filtrering.

Kølig, frisk duft med elementer af citrontærte, ingefær og æble. Lækker balance, mineralitet og friskhed med klart men tilpas fadpræg. Lang eftersmag. Indbegrebet af en god, hvid Beaune.

Til fjerkræ, skaldyr, fed fisk eller komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
beaune_clos_du_dessus_beaune_blanc_pierre_labet
395,-

Fra Zillingers nyeste, højest beliggende og køligste enkeltmark. Dyrket biodynamisk, vinificeret naturligt på stål, modnet på gæringsbundfald og flasket med minimal svovltilsætning.

Aroma af mandarin, grape, kamille og peber. Ren og mineralsk i munden - giver mindelser om Chablis på et højt plan.

Til skaldyr, fisk eller lyst kød - gerne med syrerigt tilbehør; sauce, vinaigrette osv.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13,5 %
hohes_eck_gruner_veltliner_zillinger
180,-

Cornas fra lille producent fra Verset-familien med besiddelser i nogle af appellationens bedste marker.

Lavet på 100 % Syrah (den klon, der kaldes Petite Syrah og regnes for den bedste - ikke at forveksle med den amerikanske Petite Sirah). Der vinificeres ultra-traditionelt, dvs. gæring i cementtank uden afstilkning, uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring. Presset i gammeldags vinpresse og lagret et par år på gamle fade (stort set identisk fremgangsmåde som hos Clape)

Verset har besiddelser i Reynards - måske den bedste mark i Cornas, der giver kraftige, krydrede vine med god struktur, Mazards - her er granitten blandet med sand og vinen bliver mere elegante og Champelrose, som med en mere leret jordbund giver relativt åbne vine.

Stilen i vinene er klassisk og gammeldags - rustik, landlig og mineralsk, men med en moden frugtighed.

Bør dekanteres en time før servering.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 15 °C
Alkohol:
13 %
350,-

100 % Pinot Noir fra lille parcel i Savigny-Les-Beaune på blot 0,26 ha, der lige giver nok til to fade. Lagret på et år gamle fade. Dyrket biodynamisk og vinificeret naturligt uden tilsætning af gær.

Flot koncentration og renhed med aromaer af røde kirsebær, modne jordbær samt både friske og tørrede urter. Meget elegant smag med fin intensitet, ren frugt, frisk syre og pæn længde.

Til retter med fjerkræ eller fuglevildt - gerne med elegant sauce, svampe og kål.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
slb_bas_liards_rossignol_trapet
275,-

Cairanne lavet på biodynamisk dyrkede druer på en mark beplantet i 1905 med 60 % Grenache og 40 % Mourvèdre. Lagret 18 mdr. på store fade og flasket uden klaring eller filtrering.

Meget koncentreret duft med elementer af kirsch, lakrids og garrigue - sydfranske, vilde krydderurter. Smagen er fyldig og koncentreret og holdt i en elegant, kølig og saftig stil med god frugtighed balanceret af flot mineralitet og fint tanninbid.

Domaine l'Oratoire Saint Martin drives af Alary-brødrene Frederic og Francois. De dyrker deres vin biodynamisk og er Demeter-certificerede. De tilsætter aldrig gær, men bruger udelukkende druernes egne gærstammer. Ingen klaring eller filtrering og kun en lille smule svovl ved flaskning.
Deres vine er blandt de allerbedste i Cairanne og konkurrerer nemt med fx Chateauneuf-vine til den dobbelte pris. Ejendommen regnes af vinskribenter generelt som reference for appellationen.
Deres marker er beliggende i den bedste og stejleste del af Cairanne kaldet St. Martin.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
250,-

Blanding af 67 % Syrah og 33 % Merlot fra marker beliggende ca 1.000 moh i Alto Cachapoal - Chiles østligste vinområde. Lagret 26 måneder på fade af fransk eg. 

Flot, koncentreret aroma af brombær og blåbær med et hint af vanilie. Fyldig i smagen, men rigtig godt balanceret af en frisk syre. Modne tanniner og en lang eftersmag.

Fyldig vin, der går godt til kraftige retter med kød - både rødt kød og braisserede retter.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
15 %
270,-