Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

100 % Pinot Noir fra 1. cru marken Clos St. Marc. Clos St. Marc er den mindste Monopole-mark i Nuits St. Georges. At det er en Monopole-mark vil sige, at der kun er een ejer. Marken ligger i Premeaux lige ved Rions ejendom og er stort set indkapslet af 1. cru marken Argilieres, men Clos St. Marc har en dybere jordbund og giver kraftigere vine. Clos St. Marc er noget af det ypperste Nuits St. Georges, der kan findes - særligt, hvis man kan lide Rions luftige stil.

Vinstokkene på marken, der er knap en ha stor, er ca 60 år gamle. Efter en grundig sortering gæres frugten naturligt på rustfrit stål og lagres derefter på små fade (50 % nye) i 18 måneder.

Vinen har intens duft af vilde kirsebær, blå blommer og mint. Fyldig Bourgogne med fine, støvede tanniner og lang eftersmag.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
clos_st_marc_nuits_rion
795,-

Lavet på ren Sangiovese fra unge stokke i Brunello-marker. Gæret naturligt og uden temperaturkontrol med 30 dages maceration. Derefter lagret på stål i et år.

Den reneste, fineste Sangiovese-saft - duft og smag af røde kirsebær med urtede og mineralske noter. Frisk med god syre og elegant tanninbid.

Til lettere retter med kød - gerne kalv eller kylling.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
rosso_toscana_potazzine
200,-

Morgon fra en af appellationens bedste marker med stokke med en alder på gennemsnitligt 50 år. 100 % Gamay høstet i hånden, gæret ved maceration semi.carbonique og modnet 11 måneder på en blanding af tanke og store fade.

Morgon leverer de kraftigste vine i Beaujolais og Charmes er da også mere præget af mørke bær næsen som brombær og blåbær frem for røde bær, som man tit forbinder med Beaujolais. Smagen har ud over frugt elementer af nødder og krydderier, der giver en ganske let bitterhed, der passer godt sammen med den store frugtintensitet. 

Beaujolais er generelt velegnet til lettere mad som fx fjerkræ. Vinene fra Morgon er dog klart de kraftigste vine, der også klarer kalv eller oksekød. Rigtig fin til patéer og terriner.
 

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
14 - 15 °C
Alkohol:
13 %
grange_cochard_morgon_charmes
225,-

Riesling fra Ried Gaisberg (Erste Lage) lavet på samme måde som vinene blev lavet af munkene på Schloss Gobelsburg i starten af forrige århundrede, dvs; forsigtig presning, gæret uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring på meget store fade, ingen filtrering men derimod tre gange omstikning. Lagret på meget store fade i 18 måneder, hvilket ikke giver duft eller smag af fad, men er med til at give en svag iltpåvirkning, der giver en fyldigere vin.

Vin med fylde, sitrende nerve og en enorm intensitet. Mineralsk og med masser af citrus, abrikos og pære i frugten - kompleks og balanceret med lang eftersmag.

Riesling af denne kvalitet og intensitet er fantastisk madvin. Syren og mineraliteten gør, at den kan klare selv kraftig mad og dens balance og kompleksitet gør den egnet til det meste. Særlig velegnet til retter med skaldyr og til gris - begge dele gerne med indslag af æble eller tropisk frugt.
 

 
Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
300,-

Ren Pinot Noir fra tre plots på i alt fire ha i Gevrey-Chambertin dyrket biodynamisk. Vinificeret uden tilsætning af gær og med 35-40 % hele klaser. Lagret på små fade, hvoraf ca 10 % er nye, i et års tid.

Den har en meget flot kombination af Gevrey’s maskuline struktur og en saftig, elegant frugt. Letkrydret med aromaer af røde bær. Fine tanniner og god friskhed.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
425,-

Prestigecuvée fra Gratien. Lavet på 65% Chardonnay og 35% Pinot Noir og lagret minimum 6 år sur lie. Vinene, der bliver brugt til Paradis kommer kun fra Grand Cru marker. Stor vin, der vil udvikle sig flot over mange år og som med fordel kan drikkes af bourgogne-glas frem for champagne-glas, så vinens aroma får mulighed for rigtigt at udfolde sig.

Fantastisk balanceret Champagne med meget fine bobler, stor intensitet, elegance og en enorm lang eftersmag. Matcher nemt prestigecuvéerne fra de store huse, men til halvdelen af prisen.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
825,-

Chilensk Corton! Ny hvid topvin fra Clos des Fous. 100 % Chardonnay - biodynamisk dyrket fra en lille parcel på 1/3 ha i Traiguen, der ligger i Malleco - Chiles køligste vinregion. Kontinentalt klima med en del skydække og regnfald giver intense vine med god friskhed og vindyrkning uden kunstvanding - præcis som det skal være. Vulkansk jordbund giver vinen mineralitet og nerve - årlig produktion ca. 1.000 flasker. 

Kompleks og intens vin  - næse med æble, ananas, abrikos, jern og røg. Smagen er fyldig, lang og vedholdende. Full-bodied og elegant på samme tid. Imponerende vin.

Til de bedste retter med fisk og skaldyr - pighvar, hummer osv. Gerne med smørbaseret sauce - fx brunet smør med ingefær. Flot vin også til kylling fra Gothenborg eller modne komælksoste.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
15 %
295,-

Kröver Paradies er egentlig den største enkeltmark i Kröv, og den dækker mange jordbundstyper, stejlheder og eksponeringer. Müllen skriver kun Kröver Paradies på etiketten på vine, der kommer fra den del af marken, der kaldes Hähl. Dette er den bedste del af marken, der har blåskifer og rødskifer med en stor del kalk i jordbunden - en let, men dyb jordbund, der giver de gamle vinstokke mulighed for at grave meget dybt. Paradies Hähl har en smule vestlig eksponering, men pga stejlheden og beliggenheden i forhold til Moselfloden, er der en meget stor solintensitet - så stor, at man om sommeren kun arbejder der tidligt om morgenen for ikke at få solstik og øjenskader.

Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring. 

Duft af mirabeller, grape og lime. Intens i smagen med fint, krydret bid og en ret lang eftersmag

Til retter med skaldyr, fisk, kylling eller endda gerne svinekød med syrligt tilbehør.

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Servering:
7 - 10 °C
Alkohol:
11,5 %
riesling_kabinett_trocken_kr_ver_paradies_martin_m_llen
175,-

Ren Syrah fra 10-40-årige vinstokke i den nordlige Marokko i regionen Zenata. Vinmarkerne er plantet i ca 500 m højde over havet og der er en kraftigt kølende indflydelse af briser fra Middelhavet. Der dyrkes økologisk men der er ingen certificering. Modnet på cementtank og derefter på en blanding af nye og brugte bourgognefade.

Crozes-Hermitage legenden Alain Graillot opdagede markerne i Zenata på en cykeltur i Atlasbjergene i 2003. Han indledte et samarbejde med Marokkos ældste vineri og laver nu denne vin fra 20 ha vinmarker i en dejlig klassisk Syrah-stil med lige lidt mere sol i frugten, der antyder at ophavet er uden for europa. Det er måske de færreste, der forbinder Marokko og vin, men faktisk var landet før 1956 en af verdens største vinproducenter.

Moden og fyldig duft af brombær, bacon, lakrids og peber. Fyldig smag med god friskhed, medium tanniner og en dejlig kølighed i den fyldige frugt.

God vin til de fleste kødretter - oplagt til nordafrikansk lammetagine.

Land:
Marokko
Område:
Zenata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
syrocco_alain_graillot_thalvin_ouleb_thaleb
150,-

Lavet på 100 % Sangiovese Grosso plantet i 1968. Vinen laves kun i topårgange og blev lavet første gang i 1974. Oprindelig blev den lavet som en protest mod de daværende appellationsregler i Chianti Classico, der krævede at man blandede inferiøre druetyper i vinen.

Sangiovese Grosso er den kvalitetsmæssigt overlegne klon, man bruger i Chianti og til Brunello i Montalcino. Denne vin laves kun i de bedste årgange og i en stil, der er lidt mere international end husets øvrige vine. Lagres 18 måneder på nye 500-liters fade af fransk eg og derefter et år på flaske, inden den frigives.

Meget intens duft af friske bær og elegante noter fra fadet. Kraftig, men flot balanceret i smagen med imponerende tanninstruktur. Smager godt nu og vil udvikle sig flot mange år endnu.

Velegnet til kraftigere kødretter - eksempelvis med lam okse eller vildt. Kan gemmes i mange år, hvorved den vil udvikle animalske noter, der passer godt sammen med vildt og svampe.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
495,-

Lavet på ren Pinot Noir, der har macereret kort tid og derefter gæret og modnet på ståltank for størst mulig friskhed.

Sart farve, men stor intensitet i duft og smag. Duft af skovjordbær, hindbær, ribs og sort peber - elementer, der alle går igen i smagen, der er frisk og hænger længe.

Til aperitif eller til retter med grønt, fisk, skaldyr eller kylling.

Land:
Frankrig
Område:
Loire
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
sancerre_rose_sautereau
185,-

100 % Chardonnay fra Chablis måske bedste 1. cru mark. Vinificeret uden tilsætning af gær og med så lidt indvirkning som muligt. Lagret minimum 12 måneder. Ingen fad. Den meget anerkendte vinskribent Stephen Tanzer kalder marken for "the insiders Chablis premier cru" fordi kvaliteten af vinene herfra næsten er Grand Cru kvalitet, mens prisen ligger et stykke under Grand Cru niveau. Jordbunden er speciel ved at den består af kimmeridge kalk - hvad franskmændende kalder arglo-calcaire, en blanding af kalksten og ler med et højt indhold af mikroskopiske fossiler. Kombinationen af det marginale klima og den kalkholdige jordbund giver generelt vine med et ret højt syreniveau. Det er vine, der kan gemmes og som bliver mere interessante med tiden.

Vinen har en flot duft af citron, grønne æbler og hvide blomster. Smagen er utrolig præcis med høj syre balanceret af vinens intense mineralitet. Kompleks og med lang eftersmag.

Chablis 1. cru bør tidligst drikkes 4-5 år fra høståret. Udvikler en udpræget mineralitet, der passer godt til smagen af særligt østers og mager fisk. Vinen kan dog sagtens klare selv ret kraftige retter med fisk, skaldyr og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
350,-