Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Producenten
Champagne Brice
Champagne fra gamle vinstokke hovedsageligt fra virkeligt gode parceller i Grand Cru Bouzy. Økologisk certificeret fra 2023.
Scroll

Champagne Brice

Da den første folketælling laves i Bouzy i 1684 var der ca 30 indbyggere fordelt på ti familier - alle ti familier er direkte forfædre til familien Brice.

En stor del af familiens marker havde ligget ubeplantede hen efter phylloxera, da René Brice i 1945 begynder genbeplantningen og flasker de første champagner under Brice-navnet. I 1994 bliver Brice registreret som negociant og får altså tilladelse til at bruge indkøbt frugt.

I dag drives Champagne Brice af brødrene Remi og Jean-René. Hovedparten af druerne til produktionen stammer fra egne besiddelser på exceptionelle marker i Grand Cru Bouzy. Planterne er selection massale fra egne marker og gennemsnitsalderen på vinstokkene er omkring 45 år. Man benytter også Pinot Meunier fra 1. cru Chigny-les-Roses - fra marker ejet af Jean-Renés svigerfamilie - og så købte brødrenes far i 1980 2 ha Pinot Noir og 0,5 ha Chardonnay i Aube i det sydligste Champagne.

Siden 2020 har man arbejdet hen mod økologisk certificering og i 2023 er markerne i Bouzy fuld certificerede mens markerne i Aube er det i 2025.

Vinifikationen ledes af Christophe Constant der har været ønolog i Champagne i mere end 20 år. Der gæres både på stål samt på 228 liters og 350 liters brugte fade. Alle vinene flaskes med en dosage på mellem 3 og 6 gram sukker.

Produktionen er på ca 100.000 flasker om året og alt sælges til toprestauranter og specialvinhandlere.

Ud over at lave fremragende Champagner er Brice også kendte for deres røde, stille Bouzy Rouge.