Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Jean Thévenet et fils, Viré-clessé
Producenten
Jean Thévenet et fils, Viré-clessé
Stor Bourgogne fra Macon
Scroll

Jean Thévenet et fils, Viré-clessé

Thevenet høster meget sent og anvender lidt botrytiserede druer. Det giver fyldige, fede og komplekse hvidvine. Flotte anmeldelser i den danske og internationale vinpresse. Fælles for Domænerne Bongran, Emilian Gillet og Roally er, at de dyrkes økologisk uden dog at være certificerede. Jean Thevenet ønsker at sælge sine vine på kvaliteten og ikke på, om det er økologisk. Han var venner med Jules Chauvet - naturvinens fader og arbejder selv helt naturligt. Der svovles kun en anelse ved flaskning. Druerne høstes generelt sent og i nogle årgange med let botrytispræg, men de formår dog altid at holde et godt syreniveau. I dag er det sønnen Gautier Thevenet, der laver vin med Jean på sidelinien.

Druerne gæres uden tilsætning af gær og vinificeres uden brug af nyt træ. Generelt lagrer vinene længere tid sur lie end man ser på andre ejendomme, hvilket kan stjæle lidt af frugten, men til gengæld giver vinene større kompleksitet og gør dem i stand til at matche mere krævende retter.

Domaine de la Bongran er det bedste terroir i Thevenet familiens samling af ejendomme. Her er den bedste jordbund og de bedste muligheder for at udvikle botrytis - så meget endda, at der indimellem laves en dessertvin på stærkt bortrytiserede druer.

Emilian Gillet har gamle vinstokke og giver nærmest en Bongran-light vin, der dog stadig har masser af power.

Domaine de Roally er overtaget i 2002 efter legenden Henri Goyard - vinene her fra er mere klassiske Macon, men dog i en kvalitet, der ligger noget over, hvad man normalt forventer fra området.

Om producenten
Opført
1800
Område
Macon
Land
Frankrig
Druer
Chardonnay
Vintyper
Hvidvin
Filosofi
Økologisk, respekt for traditionen. Lang lagring sur lie.