Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Château Marmorières, La Clape
Producenten
Château Marmorières, La Clape
Sol og charme
Scroll

Château Marmorières, La Clape

La Clape er en cru i det vidtstrakte Languedoc-Roussillon. Området ligger helt ud til Middelhavet lige ved byen Narbonne.

Vindyrkning i området startede med den romerske kolonisation omkring slutningen af det andet århundrede fvt.
På daværende tidspunkt gik Middelhavskysten helt ind til byen Narbonne og la Clape var en ø ud for kysten. Siden det trettende århundrede har la Clape dog været permanent landfast.
La Clape skiller sig ud fra resten af det omkringliggende område med stejle klipper, der går op i en højde af 214 meter over havet.


La Clapes vinøse storhedstid var fra 1600-tallet og frem til udbruddet af phylloxera og oïdium i slutningen af 1800-tallet.
Genfødslen af la Clape starter i 1970'erne hvor nogle få producenter i området satser på kvalitet og med en foreløbig kulmination med skabelsen af AOP la Clape i 2015.
Klimaet i området er barskt - tørt, solrigt og blæsende. Men det hårde klima hærder vinstokkene og holder sygdomme væk, hvilket er med til at sikre den høje kvalitet i området.


Château Marmorières historie går tilbage til tidlig middelalder. Det store slot er bygget i 1826 og drives i dag af ottende generation af familien Woillemont. - siden 2005 med stærkt fokus på vindyrkning.

Om producenten
Opført
1826
Område
Languedoc
Land
Frankrig
Druer
Cabernet, Grenache, Viognier, Vermentino, Caladoc
Vintyper
Rød, hvid, rosé
Filosofi
Høj kvalitet til lav pris