Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Jean Rijckaert, Jura
Producenten
Jean Rijckaert, Jura
Vine, der er geniale til mad
Scroll

Jean Rijckaert, Jura

Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.

Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer terroir så meget som muligt. Arbejder især meget intensivt med presningen.
"Mine vine er ikke aperitifvine, men madvine – de er mere asketiske end opulente, men med stor koncentration" siger Rijckaert. Vinene har godt af et par år på bagen. 

Rijckaert ønsker også en stærk oxidativ indflydelse på vinen for at give mere kompleksitet. Når der samtidig ønskes friskhed bliver det ofte en skarp balancegang. Friskheden opnås gennem et generelt højere syreindhold, der opnås gennem lang, nænsom presning, hvor Rijckaert udskiller den mest syrefattige del fra presningen, der i praksis er den inderste del af pulpen. Herved mistes ca. 15%. Vinene har både gæring og modning på små fade.
 
Siden 2013 har driften været styret af Florent Rouve med Jean og Madame på sidelinien.
 
Det er vine, der ved første indtryk kan virke lidt utilnærmelige. Men ved nærmere smagning afslører de en stærk personlighed og en befriende anderledes smagspalet. Sammen med mad bliver der virkelig åbnet op!
 
Laver vine fra egne marker og på opkøbte druer. Grøn etiket ved egne druer og brunlig ved opkøbte. Ved de opkøbte nævnes, hvilken vinbonde, der har dyrket druerne. Det er moderne sporbarhed!

Om producenten
Opført
1990
Område
Bourgogne og Jura
Land
Frankrig
Druer
Chardonnay, Savagnin
Vintyper
Hvidvin
Filosofi
Økologisk tilgang - vine til mad