Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Chateau Fortia, Chateauneuf-du-Pape
Producenten
Chateau Fortia, Chateauneuf-du-Pape
En af de mest historiske ejendomme i Châteauneuf-du-Pape
Scroll

Chateau Fortia, Chateauneuf-du-Pape

Chateau Fortia producerede allerede vin i starten af det 19. århundrede, men kom for alvor på landkortet i 1919, da Pierre Le Roy overtog ejendommen, og i 1929 var med til at skabe det franske Appellation Controlée system.

Klassisk ejendom, som i mange år blev drevet af Baron Pierre Le Roy. Pierre Le Roy var uddannnet advokat og højt dekoreret krigsveteran, da han kom til Chateauneuf-du-Pape i 1919 og giftede sig med Melle Bernard Le Saint, som ejede Chateau Fortia. Pierre Le Roy blev en slags talsmand for vinbønderne i området, og førte an i kampen for kvalitets vine. Pierre Le Roy formulerede bl.a. en række krav til vinmarker, druesorter, alkoholprocent m.m, og det er egentlig den tankegang, som danner baggrund for det franske Appelllation Controlée system.

I dag er det Le Roy's efterkommer Bruno Le Roy der ejer Fortia og svigersønnen Pierre Pastre, der driver ejendommen. Fra 2016 er Sandra Rochel ansat som ansvarlig for dyrkning og vinificering mens Anna Olejnik står for salg og markedsføring.

Om producenten
Opført
1890
Område
Châteauneuf-du-Pape
Land
Frankrig
Druer
Syrah, Grenache, Mourvèdre oa
Vintyper
Rød og hvid
Filosofi
Traditionel vinifikation, på vej mod økologi