Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Bodegas Mengoba, Bierzo
Producenten
Bodegas Mengoba, Bierzo
El Bierzo i sin reneste form. Gregory Perez laver forrygende og nyskabende vine på Mencia og Godello
Scroll

Bodegas Mengoba, Bierzo

Bierzo ligger i den nordvestlige del af Spanien. Interessen for Bierzo er stigende, og som vinregion ser det lovende ud - der er lokale druesorter af høj kvalitet og de bedste vinmarker er veldrænede med skifer og granit i jordbunden; helt perfekt for at lave mineralske vine med karakter. Rødvinene i området bliver primært lavet på lokaldruen Mencia, der giver afbalancerede og frugtige vine. Bierzo er en meget ny appellation fra 1989 i det nordvestlige Spanien vest for Toro og Ribera del Duero. Klimaet er en blanding af det kølige og atlantiske, som du finder i Galicien, og det mere kontinentale og varme, som vi ser det i Ribera del Duero og Toro. De bedste vinmarker ligger i over 500 meters højde over havet og har jordbund med skifer eller granit, men alt for meget vin i regionen dyrkes i fed jord i lavere højder og laver pæne, men uinteressante vine.

De hvide druer er Godello, Dona blanca og Palomino og de røde Mencia og Garnacha Tintorera samt Estaladina, der menes at være identisk med Trousseau. Godello er vinverdenens nye hvide darling. Både de hvide og røde har bedst af moderat brug af fade.

Stilarten for de både de hvide og røde er ranke og friske med fine noter af pære, æbler og brød i de hvide og letkrydrede noter af røde bær og krydderurter i de røde. De bedste vine har moderat eller ingen fadpræg, men ofte en spændende og kompleks indflydelse fra længere tids modning på gærresterne ”sobre lias” eller ”sur lie”. Spændende vinoplevelser!

Vi arbejder sammen med Gregory Perez fra Mengoba, der har etableret sig som et topnavn på linje med den traditionsrige Palacio familie. Han er født i Bordeaux, hvor hans karriere inden for vin startede med ansættelser hos bl.a. Grand Puy Lacoste og Cos d'Estournel.

Alle marker er udvalgt ud fra kombinationen af druesort, stokkenes alder, jordbund og eksponering. Gregory arbejder efter økologiske principper, men i særligt fugtige år er han nødt til at sprøjte en smule mod svampesygdomme. Alt markarbejde foregår i hånden; tidligere arbejdede han med okser i nogle af de ældste marker, men de er blevet skiftet ud med et lille bæltekøretøj, der er lidt mere driftsikkert, og meget skånsomt overfor jorden. Der vinificeres helt naturligt uden tilsætning af gær, brugen af nye fade er minimalt, og der udvikles hele tiden på tingene; orange vin vinificeret på tinajas, Godello lagret under flor på et gammelt sherryfad osv. Der arbejdes med otte principper for øje -  vinden om jordbunden, Beskyttelse af biodiversitet, lokale druesorter, minimal sprøjtning (helst ingen, hvilket lykkes de fleste år), ingen ukrudtsmidler, lave udbytter, drueselektion i marken samt traditionel (naturlig) vinifikation og lagring. Den eneste grund til, at ejendommen ikke er økologisk, er at Gregory i særligt svære år er nødt til at sprøje mod svampesygdomme. Dette gøres minimalt og meget sjældent.

Stilen i vinene er fantastisk ren og mineralsk – fantastiske madvine og fantastiske vine i det hele taget.

Om producenten
Opført
2000
Område
Bierzo
Land
Spanien
Druer
Mencia, Godello
Vintyper
Rød, hvid, orange
Filosofi
Økologisk tilgang, traditionel vinifikation