Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Producenten
Bruno Dubois, Saumur
Biodynamisk og naturlig Cabernet Franc og Chenin Blanc fra Saumur-Champigny.
Scroll

Bruno Dubois, Saumur

Bruno Dubois overtog lidt marker i Saumur-Champigny i 2002, efter han først havde arbejdet  i forskellige vinområder i Frankrig - bl.a. hos Beaujolais-legenden Marcel Lapierre i Morgon. Før Bruno overtog familiens vinmarker, var frugten blevet solgt til det lokale kooperativ. I dag er ejendommen udvidet fra 3 ha til 11 ha og det meste af frugten bruges i egen produktion.

Saumur-Champigny i Anjou-Saumur i Loire har den karakteristiske kalkstensjordbund tuffeau. Slottene i området er ofte lavet af blokke af tuffeau og de huller i jorden, der er lavet i den sammenhæng, er idéelle som kældre til vinfremstilling og lagring. Tuffeau er en let stenart - 10-20% tungere end vand - med fantastiske egenskaber for at dræne vand.

Bruno startede straks ved overtagelsen arbejde hen mod økologi og blev certificeret i 2009. I 2012 blev ejendommen certiceret biodynamisk af Ecocert og i 2015 af Demeter.

I kælderen arbejdes der så naturligt som muligt - let ekstraktion, naturlig gæring, ingen brug af pumper. Der svovles bare ganske let ved flaskning.

Resultatet er rene og terroirtypiske vine med sjæl og nerve.

Om producenten
Opført
2002
Område
Saumur-Champigny
Land
Frankrig
Druer
Cabernet Franc og Chenin Blanc
Vintyper
Rød og en smule hvid
Filosofi
Biodynamik, bæredygtighed, renhed og elegance.