Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Alain Graillot, Crozes-Hermitage
Producenten
Alain Graillot, Crozes-Hermitage
Nord-Rhône Syrah med kultstatus!
Scroll

Alain Graillot, Crozes-Hermitage

Crozes-Hermitage er den mindst berømte appellation i det nordlige Rhône, og rødvinene kan være virkelig gode køb. Alain Graillot er den mest anerkendte og bedste producent af Crozes. Klokkeklart, køligt og præcist udtryk af Syrah. Alain Graillot laver "Textbook" Syrah. Vine som meget præcis udtrykker druens karakter med elementer af lakrids, tobak, oliven, medicin og dyb mørk frugt. Vine der fungere som skoleeksempel på Syrah fra det nordlige Rhône.

Vi har handlet med Alain Graillot siden midten af 1990'erne. Birthe og Arne fra Køkkenskolen i Provence var stødt på de rene og præcise vine, og vi fik hurtig etableret en aftale med den tidligere landbrugskonsulent Alain Graillot, som på få år nærmest havde fået kultstatus i Crozes-Hermitage.

Vinene er lavet på det bedste druemateriale der dyrkes økologisk. Kælderarbejdet foregår med næsten australsk hysteri i forhold til renlighed, og selv om der anvendes moderat med fad, så smages det næsten ikke. Der afstilkes generelt ikke og vinen gærer naturligt. Enormt rene, kølige og forholdsvis slanke vine, klokkeklar nordlig Rhône Syrah - uden tvivl noget af det bedste der priduceres i apppelationen.

Alain Graillot døde af et hjerteanfald på en skitur i starten af 2022 men det havde allerede i mange år været sønnen Maxime der har drevet domainet, da Alain brugte meget af sin tid på sine to passioner - cykling og skiløb.

Om producenten
Opført
1985
Område
Crozes-Hermitage
Land
Frankrig
Druer
Syrah samt lidt Marsanne og Roussanne
Vintyper
Rød og en smule hvid
Filosofi
Økologisk dyrkning, helklasegæring og lagring på gamle fade.