Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Piollot, Champagne
Producenten
Piollot, Champagne
Biodynamisk renhed fra det sydlige Champagne
Scroll

Piollot, Champagne

Familien Piollot går fire generationer tilbage som "vignerons" i Côte des Bars i Aube i det sydlige Champagne. Côte des Bars er lige nu det mest interessante område i Champagne. Tidligere så man sjældent selvstændige aftappere i området, men de senere år er der kommet mange flere interessante producenter og de er ikke så bundet af tradition og derfor ikke bange for at prøve lidt vilde ting af.

Det er med den nuværende generation ved Roland Piollot at Piollot er begyndt at flaske selv. Hans far, Robert Piollot, var anerkendt som druedyrker og er især kendt for sine metoder til selection massale - dvs. at man tager stiklinger af sine bedste planter til nyplantning. Pga. Roberts arbejde med marker og tilplantning at Piollot i dag har adgang til druer fra gamle stokke - over halvdelen af ejendommens vinstokke er mere end 40 år gamle.

Fra 2009 blev markerne konverteret til økologi hvilket var gennemført i 2014. I 2020 er Piollot fuldt biodynamisk certificeret, ligesom Rolands kone - Dominique Moreaus - champagnehus Marie Courtin. Piollot og Marie Courtin og nu også deres datters vinhus Dame Jeanne, der laver mousserende vine lige uden for Champagne drives som et stort teamwork - alle hjælper alle men de har hver især deres eget projekt, som de selv er chef for og resten af familien er hjælpere/konsulenter.

Vinene er gæret naturligt og overvejende lagret på stål samt en smule gamle fade. Alle vine gennemgår fuld malo inden flaskegæring og flaskelagring og så har man valgt en lidt alternativ og meget terroirpræget tilgang til at lave Champagne. Ud over en basis-Champagne - Cuvée de Reserve - er udvalget præget af enkeltmarks-Champagner, der også hver især er lavet af en enkelt druesort. Stilen er ren men ekspressiv - det er Champagner med et meget personligt udtryk.

I særligt gode Pinot Noir-år laves der en Pinot Noir Rosé-Champagne, der kan være lidt til den "vilde" side.

Om producenten
Opført
1986
Område
Champagne
Land
Frankrig
Druer
Chardonnay, Pinot Noir, Meunier, Pinot Blanc
Vintyper
Mousserende
Filosofi
Traditionel fremstilling, fadgærede vine