Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Yonebishi Shoyu, Japan
Producenten
Yonebishi Shoyu, Japan
Håndværks Shoyu lavet på japanske traditioner fra 1600-tallet
Scroll

Yonebishi Shoyu, Japan

Yonebishi er en lille familieproducent på 6. generation. Soyasauce fra Yonebishi består af vand, salt, sojabønner og ristet hvede. Soyabønnerne dampes og den ristede hvede tilsættes. En gærkultur – koji – tilføres. (Koji er lavet af poleret ris, byg el. sojabønne podet m. skimmelsvamp og er hjertet og sjælen i enhver fin soja). Der udvikles enzymer. Koji tilsættes saltvand og der fremkommer nærmest en tyk grød, Moromi.

Moromi opbevares i store cederfade i 10 - 36 mdr. Under den lange gæring og modningsperiode udvikles en lang række smags og aromastoffer, der er afgørende for smagen i en klassisk soja. Tilsidst presses moromimassen gennem måtter. Tiden giver smagen.

Om producenten
Opført
1900
Område
Ibaraki
Land
Japan
 Specialitet
Soja
Filosofi
Gamle håndværkstraditioner