
Jean-Louis Denois, Limoux
Mødte Denois på vinkursus i Frankrig. På det tidspunkt arbejdede han som lille champagnenegociant i champagne.
Næste gang vi mødtes havde han solgt og realiseret drømmen om at være vinbonde i Limoux med vægten på Chardonnay, Pinot Noir både som stille vin og som mousserende. Fine vine og fin presse – imponerende friskhed i de stille vine og kåret som Sydfrankrigs bedste producent af bobler.
2 år senere mødtes vi igen. Nu havde Jean Louis solgt ejendommen med god fortjeneste og købt en ny og større, som han i dag driver med stor succes.
Kernen er stadig produktion af mousserende vine på champagnemetoden. Champagnedræberen, eller Tradition Extra Brut, fra Denois er vores mest solgte mousserende vin. Pinot Noir og Chardonnay lavet som en rigtig champagne og med 24 mdr. sur lie. Vinen er virkelig et fint og bedre alternativ til de billigere champagner.
Klimaet i Limoux og omegn er køligt efter sydfranske forhold og med mange marker på nordlige skråninger holdes syren høj og frugten delikat.
Denois arbejder økologisk og flere af hans vine er fremstillet uden brug af svovl.