Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Producenten
Vignerons Ardéchois, Frankrig
Cooperativ i Ardéche med vine af meget høj kvalitet
Scroll

Vignerons Ardéchois, Frankrig

Ardèche er et naturskønt og bjergrigt område beliggende vest for Rhône-dalen i det sydlige Frankrig. Der er tradition for at dyrke vin i området men det har været lige lidt for højt beliggende til at man kunne lave konsistent høj kvalitet.

Med stigende temperaturer og bedre dyrkningsmetoder har Ardèche i dag et meget stort kvalitetspotentiale. Ser man bort fra den del af Ardèche der hører under Côtes du Rhône, så er der ingen AOP'er i Ardèche - altså den højeste kategori i det franske appellationssystem.

Vignerons Ardéchois er et kooperativ der siden grundlæggelsen i 1967 har været anerkendt for at lave vin af meget høj kvalitet - ikke mindst når man ser det i forhold til prisen.

Kooperativet råder over 6000 ha vinmark i Côtes du Rhône, Côtes du Vivarais og IGP Ardèche fordelt på 1000 familier der ejer markerne og dyrker druerne med hjælp fra kooperativet.

Der lægges et stort arbejde i at arbejde uden kemi i markerne så den unikke natur i Ardèche bevares bedst muligt.

Kooperativet råder over en unik kælder - i en naturlig grotte 50 meter under jorden. Der er en konstant temperetur på 12 grader og en meget høj luftfugtighed. Her gemmes 10.000 flasker af kooperativets bedste vine der smages flere gange om året for at forstå og følge med i udviklingspotentialet af kooperativets vine.

Vi har valgt at koncentrere os om nogle få vine hvor vi synes at sammenhængen mellem pris og kvalitet er helt i top.

 

Om producenten
Opført
1967
Område
Ardèche
Land
Frankrig
Druer
Syrah, GRenache, Pinot, Sauvignon, Chardonnay
Vintyper
Rød, hvid og rosé
Filosofi
Passion, respect, solidaritet, fællesskab.