Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Producenten
Domaine de Fondrèche, Ventoux
Referenceproducent i Ventoux - rene og intense vine.
Scroll

Domaine de Fondrèche, Ventoux

Allerede som meget ung var Sebastien Vincenti opsat på at lave Rhône-vin af højeste karat. Han var tippet om at Ventoux var mulighedernes land og med hjælp fra sin mor, Nanou Barthélemy, købte de ejendommen i 1991.

Sebastien er uddannet hos André Brunel på les Cailloux i Châteauneuf-du-Pape og det var også her, han vinificerede de første årgange af egen vin, mens han stadig arbejdede for Brunel.

I dag er Domaine de Fondrèche en førende producent - ikke bare i Ventoux, hvor det hører blandt de to bedste, men i hele Rhône. Ventoux, som indtil 2008 hed Côtes du Ventoux, ligger naturligvis ved foden af det fra Tour de France berømte bjerg Mont Ventoux - det forblæste bjerg. Både højden og vinden er til vinens fordel i Ventoux.

Appellationen Ventoux dækker over 51 kommuner, så der er stor diversitet i jordbund og topografi. Domaine de Fondrèche ligger i det bedste område i byen Mazan, hvor jordbunden er kalkholdig og vinmarkerne ligger mellem 200 og 400 meter over havet. Solen skinner mere i Ventoux end andre steder i Rhône men markernes høje beliggenhed og den kraftige indflydelse fra Mistral-vinden betyder at nætterne er kølige og det er nemt at holde planterne fri for skimmelsygdomme og dermed lettere at dyrke økologisk.

Domaine de Fondrèche har ca 40 ha vinmark. Filosofien er rette druesort på rette sted og håndarbejde i alle processer for at opnå højest mulig kvalitet. Der dyrkes økologisk og langt hen ad vejen også biodynamisk men uden certificering - alle vinene er veganske. Sébastien er ikke bange for at eksperimentere med nye teknologier - ovale cementtanke til gæring af vinen og 'nitrogen blowdown press' der hjælper med at nedsætte behovet for svovling - så længe det ikke er i modstrid med traditionelt håndarbejde. Stilen i vinene er fra Domaine de Fondrèche er helt fantastisk drikkevenlig - god koncentration fra de mange solskinstimer pakket ind i kølig og læskende frugt.

Om producenten
Opført
1991
Område
Ventoux
Land
Frankrig
Druer
Syrah, Grenache, Mourvedre, Cinsault
Vintyper
Rød, hvid og rosé
Filosofi
Økologi, rette sorter til jordbunden