Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Bernard Gripa, Saint Joseph
Producenten
Bernard Gripa, Saint Joseph
Nogle af de største vine i Saint Joseph - både røde og hvide
Scroll

Bernard Gripa, Saint Joseph

Bernard Gripa er som vinhus grundlagt i 1974. I dag er det sønnen Fabrice, der styrer firmaet, men Bernard er stadig med på sidelinien.

Gripa har adresse i Mauves i den sydlige del af St-Joseph, hvor mange af de bedste producenter har hjemme. Bernard Gripa har i alt 16 ha vinmark i appellationerne Saint Joseph (12,5 ha), hvor de laver to rødvine og to hvidvine, og i Saint Peray (3,5 ha) en for de fleste ukendt hvidvinsappellation, hvor de laver to enkeltmarksvine.

Saint Joseph er måske den mindst kendte appellation i nordrhône. Der er små 1000 ha vinmark, men mange mener, at en udvidelse af appellationen, der startede i 70'erne, har inddraget alt for mange marker, der ikke kan producere den kvalitet, man kan forvente.

Saint-Peray er helt ukendt for de fleste. Det er en lille hvidvinsappellation i det sydligste nordrhône, hvor der laves vin på druerne Marsanne og Roussanne - det meste er i dag stille vin, men man har også en lang tradition for at lave mousserende vin på den traditionelle metode. 

Bernard Gripas vinmarker i Saint Joseph ligger i den bedste del af appellationen i de berømte marker Saint Joseph (der har givet navn til appellationen) og i Peygros, der også regnes for en af de allerbedste marker. Lidt usædvanligt for Saint Joseph laver Gripa vine, der er beregnet på at kunne gemmes i op til 8-12, sommetider 15 år. Bl.a. får de alle lidt nyt fad, der lige skal have tid til at integrere sig. Der arbejdes med agriculture raisonnée, som er meget tæt på økologi, druerne høstes i hånden, gæres på cementtank og modnes på små og store egetræsfade, hvoraf en lille del typisk er nye. 

Om producenten
Opført
1974
Område
Saint Joseph
Land
Frankrig
Druer
Syrah, Roussanne, Marsanne
Vintyper
Rød og hvid
Filosofi
Økologisk tilgang, helklasegæring og lagring på gamle fade