
Vina Koyle, Alto Colchagua
Efter familien Undurragas salg af Vina Undurraga i 2006 ville de lave vine med hjertet under navnet Koyle, der er navnet på en velduftende blomst der vokser i bjergene.
De var trætte af storsalg til alverdens kæder. De ville finde det helt rigtige terroir og dyrke vin efter biodynamiske principper, højere oppe i bjergene og længere ude mod den kølige kyst - vine med et ægte chilensk udtryk.
Koyle fandt markerne til deres nye vinprojekt i Los Lingues og gennemførte etableringen af vinmarkerne i samarbejde med terroir-guruen Pedro Parra fra Clos des Fous.
Området har middelhavsklima - dvs varme somre og milde vintre - og der er en kølende indflydelse med vinde fra Andesbjergene. Jordbunden har den helt rette kombination af ler og sten i forskellig størrelser, der gør, at jorden både kan holde på vand og afvande.
Vinene har fra starten været dyrket biodynamisk og Koyle fik Demeter-certifikation for druerne i 2012. Der bruges kun kunstvanding i meget begrænset omfang, og enkelte marker kunstvandes slet ikke.
Alle vinene gæres ved brug af ejendommens naturlige gær og er certificeret veganske - dvs der er ikke brugt animalsk protein til klaring.
Der dyrkes de traditionelle druer – Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Syrah, Carmenere og Sauvignon Blanc, men også mere exceptionelle Cinsault og Muscat.
Koyle laver Cabernet, Syrah og Carmenere i to kvaliteter – Gran Reserva og Royale. Royale-serien laves på udvalgte druer fra de bedste marker og vinene har længere tids modning på fad (heraf en høj andel nye små franske egefade).