Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Vina Koyle, Alto Colchagua
Producenten
Vina Koyle, Alto Colchagua
Biodynamiske vine fra Alto Colachagua
Scroll

Vina Koyle, Alto Colchagua

Efter familien Undurragas salg af Vina Undurraga i 2006 ville de lave vine med hjertet under navnet Koyle, der er navnet på en velduftende blomst der vokser i bjergene.

De var trætte af storsalg til alverdens kæder. De ville finde det helt rigtige terroir og dyrke vin efter biodynamiske principper, højere oppe i bjergene og længere ude mod den kølige kyst - vine med et ægte chilensk udtryk.

Koyle fandt markerne til deres nye vinprojekt i Los Lingues og gennemførte etableringen af vinmarkerne i samarbejde med terroir-guruen Pedro Parra fra Clos des Fous.

Området har middelhavsklima - dvs varme somre og milde vintre - og der er en kølende indflydelse med vinde fra Andesbjergene. Jordbunden har den helt rette kombination af ler og sten i forskellig størrelser, der gør, at jorden både kan holde på vand og afvande.

Vinene har fra starten været dyrket biodynamisk og Koyle fik Demeter-certifikation for druerne i 2012. Der bruges kun kunstvanding i meget begrænset omfang, og enkelte marker kunstvandes slet ikke.

Alle vinene gæres ved brug af ejendommens naturlige gær og er certificeret veganske - dvs der er ikke brugt animalsk protein til klaring.

Der dyrkes de traditionelle druer – Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Syrah, Carmenere og Sauvignon Blanc, men også mere exceptionelle Cinsault og Muscat.

Koyle laver Cabernet, Syrah og Carmenere i to kvaliteter – Gran Reserva og Royale. Royale-serien laves på udvalgte druer fra de bedste marker og vinene har længere tids modning på fad (heraf en høj andel nye små franske egefade).

Om producenten
Opført
2006
Område
Colchagua
Land
Chile
Druer
Cabernet, Syrah, Carmenere, Malbec, Tempranillo, Grenache, Carignan, Chardonnay, Sauvignon oa
Vintyper
Rød, hvid og rosé
Filosofi
Biodynamik - at lave fremragende vine med fokus på karakter, elegance og renhed