Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Antonio Madeira, Dão
Producenten
Antonio Madeira, Dão
Genfødslen af Portugals bedste vinområde
Scroll

Antonio Madeira, Dão

Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.

I det meste af anden halvdel af det 20. århundrede havde 10 kooperativer monopol på al handel med druer i området. Disse kooperativer havde dårligt udstyr og lave hygiejniske standarder, så vinkvaliteten var generelt lav. Området er med få undtagelser aldrig rigtig kommet sig over denne periode. Et mangeårigt ry for at lave i bedste fald ligegyldig vin, tager lang tid at ændre. I nyere tid har man koncentreret sig om Tinta Roriz (tempranillo) og Alfrocheiro Preto for kvalitetsvine, men området rummer et væld af indfødte druesorter - nogle næsten uddøde - og traditionelt (før 2. verdenskrig) blev vinene lavet som field blends af de druer, man havde.

Antonio Madeira er en ung franskmand med portugisiske aner, som har sat sig for at genoplive traditionen med at lave field blends fra de bedste marker - Dãos Grand Cru. Sin første vin lavede han fra en mark, der ikke havde været bearbejdet i tre år. Antonio brugte to år på at få den reetableret og sendte sin første vin på markedet i 2011.

Markerne er beliggende i underregionen Serra de Estrela, der ligger ved foden af samme bjergkæde, der er Portugals højeste. Serra de Estrela med de højtbeliggende vinmarker er den underregion i Dão, der har det største kvalitetspotentiale, og det er da også her, man finder de mest seriøse producenter.

Siden er flere vine kommet til i takt med at han har fundet marker med den helt rigtige beliggenhed, jordbund og gamle vinstokke. I 2017 er han flyttet permanent til Portugal for at leve som vinbonde og han dyrker i alt 6 ha fordelt på 23 plots i 6 forskellige landsbyer. Så på den måde kan hans produktion minde om måden, mange små producenter arbejder på i Bourgogne.

Alt arbejde foregår i hånden. Markerne dyrkes uden sprøjtemidler af nogen art og druerne vinificeres naturligt - spontan gæring og vinificering efter mark, hvilket betyder op til 20 forskellige sorter. Der tilsættes blot en anelse svovl ved flaskning.

Om producenten
Opført
2011
Område
Dão
Land
Portugal
Druer
Jaen, Baga, Tinta Amarela, Siria, Fernão Pires OA
Vintyper
Rød, hvid, rosé
Filosofi
Biodynamik, naturlig vinifikation