Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Herbert Zillinger, Wienviertel
Producenten
Herbert Zillinger, Wienviertel
"one of the most exciting producers anywhere" Jancis Robinson MW
Scroll

Herbert Zillinger, Wienviertel

Kompromisløs purist. Biodynamiske avantgarde-vine fra Weinviertel.

Herbert Zillinger overtog i 1998 det dengang 7 ha store familievinbrug. I 2005 blev Herberts kone, Carmen Zillinger, en del af firmaet, og fra 2016 har hun arbejdet fuld tid sammen med sin mand. I dag er gården vokset til 15 ha vinmark, der i 2015 blev certificeret økologisk og i 2017 biodynamisk. Der er ikke planer om yderligere udvidelse af markarealet.

Weinviertel er østrigs største vinregion med over 15.000 ha. Regionen er dog først og fremmest kendt for at lave billigere vine med et enkelt udtryk. Der er ganske få producenter, der skiller sig kvalitetsmæssigt ud, og Herbert Zillinger er måske den mest markante.

Fokus er på Grüner Veltliner og Traminer, og så dyrkes der Sauvignon, Welschriesling, Chardonnay, Weissburgunder (Pinot Blanc) og den røde Zweigelt.

Stilen i vinene er intensitet i kombination med lethed - lige som vi allerbedst kan lide vin. Masser af muskler men med lav alkohol. Vejen til målet er biodynamik, grundighed og omsorg i vinmarken samt en puristisk tilgang i kælderen; spontan gæring, intet tilsat, intet fjernet - blot en minimal svovling, når flaskerne tappes og lukkes med skruelåg. Zillinger er naturvin - men det er ultrarent naturvin uden de attributter, der får mange til at vende sig fra denne genre.

Neuland er basisvinene, enkle, intense og læskende. Horizont er mere seriøse vine med større intensitet og kompleksitet. Erdkreis er enkeltmarksvine, hvor den bedste frugt fra de bedste marker giver unikke vine med karakter. Edition "Z" er ekstreme vine på Grüner Veltliner eller Traminer  - lavet med delvis skalkontakt og med stort gemmepotentiale - vine til gastronomi i høj klasse.

Fra 2019 har man mere eller mindre sagt farvel til det østrigske kvalitetsvinsystem. Det betyder, at vinene ikke længere kvalificerer til at være Qualitätswein. Ikke fordi kvaliteten ikke er i orden, men fordi de smagspaneler, der skal godkende vinene mest består af konservative ældre mænd, der ikke anerkender nytænkning. Det betyder, at flere af vinene har skiftet navn, da der kun må stå marknavn på Qualitätswein. 

Om producenten
Opført
1998
Område
Weinviertel
Land
Østrig
Druer
Grüner Veltliner, Welschriesling, Traminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay
Vintyper
Hvidvin
Filosofi
Biodynamik - vine med personlighed og karaktér