Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Machard de Gramont, Bourgogne
Producenten
Machard de Gramont, Bourgogne
Klassiske bourgogner til "gammeldags" priser
Scroll

Machard de Gramont, Bourgogne

Machard de Gramont er en familieejendom i Premeaux-Prissey ved Nuits St. Georges i Bourgogne med en bred vifte af marker i Côte de Nuits og Côte de Beaune. 

Domainet er grundlagt i 1983 af Armaud i samarbejde sønnerne Alban og Alexis. De har gjort et stort stykke arbejde for at reetablere gamle vinmarker på skråninger der ellers var opgivet efter phylloxera og to verdenskrige.

De ejer i dag 20 ha  - meget af det med gamle vinstokke; nogle steder plantet helt tilbage i 1914, men ellers med en gennemsnitlig alder på 30 år.

Alt høstes i hånden og gærer naturligt - i mange årgange med 20-30% hele klaser. Vinen modnes på en blanding af fransk og amerikansk eg - 10-25% nyt eg. Flaskes ufiltreret

Man har taget en beslutning om at vinene skal være til at betale for almindelige mennesker og derfor har vinene fra Gramont ikke fået så voldsomme prisstigninger som vi ellers har set i Bourgogne.

Måske er det derfor, de går lidt under radaren - de billige vine forbindes ikke med prestige og høj kvalitet. Det sidste kunne ikke være mere forkert; vinene er rene og præcise. De smager som man kan drømme om at Bourgogne skal smage. Og så leverer de sikkert hver gang - mange vine fra Bourgogne har kedelige perioder hvor de er lukkede og stramme. Det oplever vi meget sjældent hos Gramont. Tidligere kunne vinene være en smule rustikke men i dag er kvaliteten bedre end nogensinde!

Om producenten
Opført
1983
Område
Côte de Nuits
Land
Frankrig
Druer
Pinot Noir, Chardonnay, Aligoté
Vintyper
Rød og hvid
Filosofi
Traditionel vinifikation - blanding af fransk og amerikansk eg