Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Cascina Luisin, Barbaresco
Producenten
Cascina Luisin, Barbaresco
Store vine fra lille producent
Scroll

Cascina Luisin, Barbaresco

Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!

Produktionen af Nebbiolo er ultra-traditionel efter nogle forsøg med mere moderne metoder. Bl.a. indkøbte man en rotorfermentator, der i dag bruges til Barbera og Dolcetto - ikke til Nebbiolo. Maceration og gæring (ca 3 uger) foregår på cement, mens malolaktisk gæring og modning foregår på store fade, hhv. 20 50 hl, af slavonsk eg.

Gæring foregår naturligt, dvs uden tilsætning af gær, der filtreres eller klares ikke ved flaskning og markerne dyrkes meget tæt på økologisk.

Resultatet er rødfrugtede og rene vine med fantastisk parfume og finesse, der udtrykker deres respektive terroirs - simpelt hen præcis, hvad man søger efter i Barbaresco.

Om producenten
Opført
1913
Område
Barbaresco
Land
Italien
Druer
Nebbiolo, Barbera, Dolcetto
Vintyper
Rød
Filosofi
Økologisk tilgang, traditionel vinifikation