Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Guigal, Côtes du Rhône
Producenten
Guigal, Côtes du Rhône
Størst i Rhône
Scroll

Guigal, Côtes du Rhône

Guigal er verdens bedste vinmager iflg. den amerikanske presse. Vi er DK's ældste importør af Guigal og har importeret rødvinene med stor succes siden 1988. Kongen af Côte Rôtie og den største jordbesidder i det nordlige Rhône. Mest kendt for de røde vine, men laver en bred vifte af spændende kvalitetshvidvine.

"Husker stadig vores første besøg, hvor den gamle Etienne Guigal stadig var med. Vi havde smagt vin hele dagen og spyttede naturligvis ud, når vi smagte vinene. Da jeg så kom til at spytte Condrieu ud, så gav den gamle Guigal mig en overhaling - Condrieu det spyttede man altså ikke ud." Gunnar Steen Jakobsen

Guigal er vokset eksplosivt siden da. i 2000 opkøbte man både Grippat og Vallouit og fik dermed udvidet besiddelserne i Hermitage og St. Joseph betragteligt. Det toprestaurerede Chateau Ampuis er i dag familiens imposante hovedsæde, og Guigal står som hele Rhônedalen kvalitetsmæssige og økonomiske fyrtårn. I 2017 blev Guigal kåret til: "The Worlds Most Admired French Wine Brand 2017" af Drinks International.

Guigal opkøber store mængder druer fra små avlere, stiller enormt store krav til kvaliteten og betaler bedre end alle andre. Derfor har Guigal altid et fantastisk råmateriale at arbejde med, samtidig med at kun det allerbedste materiale ryger i den begrænsede produktion af topvinene. Generelt er det forholdvis moderne og frugtdrevne vine. Lagring på små barriques spiller en central rolle, men vinene virker aldrig domineret af fad. Guigal har siden 2003 haft sin egen bødker, som laver 500 nye tønder om året.

Om producenten
Opført
1946
Område
Côte Rôtie
Land
Frankrig
Druer
Syrah, Grenache, Mourvèdre, Viognier, Marsanne, Roussanne oa.
Vintyper
Rød, hvid og rosé
Filosofi
Stræben efter at lave de bedste vine i Côtes du Rhône