Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Figli Luigi Oddero, Barolo
Producenten
Figli Luigi Oddero, Barolo
Eminente besiddelser og dream team i mark og kælder
Scroll

Figli Luigi Oddero, Barolo

Navnet Oddero har været synonymt med høj kvalitet i Langhe-området siden slutningen af 1800-tallet. Brødrene Giacomo og Luigi begyndte at sælge under egen etiket i 1951 - gennem årene var Luigi ansvarlig for marker og vinproduktion, mens Giacomo var ansigtet udadtil.

I 2006 kom det til en uoverensstemmelse mellem de to brødre og firmaet blev splittet op - Giacomo beholdt ejendommen, mens Luigi fik de bedste marker og et stort bagkatalog af topvine. Luigi har base lidt længere nede ad vejen og hans del af firmaet etiketteres som Figli Luigi Oddero.

I 2009 dør Luigi og firmaet føres i dag videre af Luigis kone Lena og deres børn Giovanni og Maria. 

Luigi har altid forsvaret den traditionelle måde at lave Barolo på - lange macerationstider og store fade uden for meget toast, så den fine Nebbiolo-frugt ikke bliver overdøvet af ristet eg. Markerne dyrkes uden pesticider og meget tæt på økologi.

I dag er den berømte tidligere Bruno Giacosa-vinmager Dante Scaglione konsulent for ejendommen og en anden tidligere Bruno Giacosa-vinmager - det unge stjerneskud Francesco Versio - styrer arbejdet i mark og kælder.

Luigi Oddero har besiddelser i cru'erne Riva i La Morra, Rocche dei Rivera i Castiglione Faletto og ikke mindst den helt fantastiske Vigna Rionda i Serralunga d'Alba - en af de vigtigste marker i hele Barolo-zonen.

Om producenten
Opført
2006
Område
Barolo
Land
Italien
Druer
Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Freisa, Chardonnay, Viognier, Moscato
Vintyper
Rødvin samt lidt hvid
Filosofi
Traditionel vinifikation