Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Producenten
Kollwentz, Burgenland
Verdenklassevine fra Burgenland år efter år
Scroll

Kollwentz, Burgenland

Det kan nærmest ikke gøres bedre. Andi Kollwentz laver år efter år vine i topklasse i alle kategorier; rødvine, hvidvin og søde vine. Magasinet falstaff kalder ham for østrigsk vins tikæmper, fordi han har perfektioneret alle discipliner og er blandt landets ypperste producenter både med hvidvin, rødvin og søde vine.

I de østrigske vinmagasiner er Kollwentz en af de højest ratede producenter med det resultat at man stort set ikke ser vinene uden for Østrig.

Når sommelieren på en toprestaurant i Østrig skal præsentere sine gæster for noget helt særligt, så er det ofte en vin fra Kollwentz der bliver hentet i kælderen.

Familien Kollwentz har dyrket vin i Burgenland siden 1775. Det er dog med den nuværende ejer Andi Kollwentz' far, Anton Kollwentz, at man for alvor har skilt sig ud med topvine. Et arbejde der er yderligere intensiveret efter Andi tog over.

Man har fundet arkæologiske tegn på at der har været dyrket vin i Leithagebirge i Burgenland siden 700 fvt. og familien Kollwentz har topmarker, hvis navne har været kendt siden omkring 1570; Steinzeiler, Point, Dürr, Tatschler, Gloria, Katterstein, Spiegeln og Setz.

Ejendommen består af 25 ha vinmark, hvor alt arbejde foretages i hånden. Man bruger ikke pesticider, herbicider eller botryticider men har ikke nogen cerifticering. Der bruges heller ingen "fixfaxerier" i kælderen og alt lagres på egetræsfade af topkvalitet fra Østrig eller Frankrig mellem 6 og 30 måneder.