Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Clement Klur, Alsace
Producenten
Clement Klur, Alsace
Biodynamisk Alsace med gamle rødder
Scroll

Clement Klur, Alsace

Vinhuset Clement Klur blev grundlagt i 1999, men familien Klurs historie som vindyrkere og vinmagere i Alsace går tilbage til 1600-tallet. Clement Klur havde på daværende tidspunkt lavet vin med sin fætter i 20 år, men da Clement ville gå biodynamisk gik de hver til sit. Ejendommen blev certificeret biodynamisk i 2004 af Demeter og alt arbejde foregår så naturligt som muligt, lige som alle nyere bygninger er lavet i naturmaterialer med udnyttelse af solenergi, regnvand, ventilationskanaler for naturlig luftcirkulation osv.

Ejendommen råder over 7 ha vinmarker, hvor vinstokkene har en gennemsnitsalder på ca 50 år. Desuden har familien en del ferielejligheder og sørger i det hele taget for en masse aktivitet for turister og vininteresserede i området, lige som de også er involverede i socialt arbejde.

Kælderarbejdet foregår også helt naturligt og de fleste vine svovles blot en anelse ved flaskning. Cremant'en svovles slet ikke.

Klur laver 17 forskellige vine og vi har valgt i første omgang at koncentrere os om Katz-serien, som er husets basisserie af meget rene, energiske og druetypiske vine, samt den svovlfri Cremant.

Om producenten
Opført
1999
Område
Alsace
Land
Frankrig
Druer
Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Blanc
Vintyper
Hvid, mousserende
Filosofi
Biodynamik og naturlig tilgang