Clement Klur, Alsace
Vinhuset Clement Klur blev grundlagt i 1999, men familien Klurs historie som vindyrkere og vinmagere i Alsace går tilbage til 1600-tallet. Clement Klur havde på daværende tidspunkt lavet vin med sin fætter i 20 år, men da Clement ville gå biodynamisk gik de hver til sit. Ejendommen blev certificeret biodynamisk i 2004 af Demeter og alt arbejde foregår så naturligt som muligt, lige som alle nyere bygninger er lavet i naturmaterialer med udnyttelse af solenergi, regnvand, ventilationskanaler for naturlig luftcirkulation osv.
Ejendommen råder over 7 ha vinmarker, hvor vinstokkene har en gennemsnitsalder på ca 50 år. Desuden har familien en del ferielejligheder og sørger i det hele taget for en masse aktivitet for turister og vininteresserede i området, lige som de også er involverede i socialt arbejde.
Kælderarbejdet foregår også helt naturligt og de fleste vine svovles blot en anelse ved flaskning. Cremant'en svovles slet ikke.
Klur laver 17 forskellige vine og vi har valgt i første omgang at koncentrere os om Katz-serien, som er husets basisserie af meget rene, energiske og druetypiske vine, samt den svovlfri Cremant.