Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Le Potazzine, Montalcino
Producenten
Le Potazzine, Montalcino
De mest elegante vine i Montalcino
Scroll

Le Potazzine, Montalcino

Le Potazzine er et lille familiefirma, der begyndte at producere vin i slutningen af halvfemserne. Navnet hentyder til nogle lokale, livlige småfugle og det er også kælenavnet for de to døtre, der blev født omkring grundlæggelsen af ejendommen.

Gigliola Giannetti er indfødt i Montalcino. Hun startede sin karriere i vinverdenen hos Biondi Santi - den mest ikoniske og den originale producent af Brunello di Montalcino. Hun driver også en restaurant i byen og har arbejdet for Brunello-konsortiet inden hun købte de højtbeliggende marker, der i dag leverer druer til le Potazzines elegante Brunello'er. De to døtre Viola og Sofia er i dag voksne og involveret i arbejdet på gården.

Der dyrkes vin på 5 ha - 3 ha - Le Prata er en sydøstvendt mark i ca 500 moh - ligger lige uden for døren og La Torre, en sydvestvendt mark beliggende i den sydlige del af Montalcino ca 320 moh. Der dyrkes økologisk, dog uden certificering, og vinifikationen foregår naturligt uden tilsætning af gær. Vinifikation og lagring foregår på stål og store fade af slavonsk eg. Vinifikationsrummet ligger på ejendommen lige ved Prata-marken og lagringskælderen ligger lige under vinifikationsrummet, så al vinen kan flyttes vha tyngdekraften uden brug af pumper.

Den eneste drue er Sangiovese Grosso og alle marker ligger inden for Brunello-appellationen. Naturlighed i mark og kælder og så frisk et udtryk som muligt - dette er Sangiovese i sin reneste og mest elegante version.

Om producenten
Opført
1993
Område
Montalcino
Land
Italien
Druer
Sangiovese Grosso
Vintyper
Rødvin
Filosofi
Elegance og renhed