Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere

Cabernet Sauvignon

Druens popularitet, ry og omdømme er stærkt forbundet med Cru-Classé klassifikation af de bedste Bordeaux slotte i 1855. De bedste slotte blev inddelt i 5 klasser bl.a. på baggrund af opnåede priser. Denne klassifikation har siden været meget afgørende for prisdannelsen og salget af de bedste Bordeaux-vine og har givet masser af omtale. Der investeres kraftigt i de bedste Bordeaux vine. Hvor høje priser, der kan opnås for de enkelte slotte er utrolig afhængigt af årgangen og hvordan den bedømmes af journalister og især de amerikanske.

Stilen i Bordeaux og dermed udtrykket af Cabernet Sauvignon har gradvist ændret sig gennem årene. Det er især kommet til udtryk id e bedste Bordeaux-vine. Bedre teknik i kælderen og senere høst har resulteret i vine med større frugtintensitet og højere alkohol. Denne udvikling er fremskyndet af især de amerikanske journalisters preference for disse vine.

Cabernet fra Bordeaux

De bedste Cabernet dominerede vine kommer fra venstre bred i Bordeaux fra kommunerne Graves, Pauillac, Margaux, St.Julien og St. Estephe. De ultimative vine er fra de 5 Cru Classè, men også vine med betegnelsen Cru Bourgeois og gode kommunevine kan være fine køb.

Shop her

International Cabernet Succes

Supertoscanerne fra Toscana på Cabernet har haft stor international succes. Californien med Napa og Sonoma og Coonawarra i Austalien laver strålende vine på Cabernet enten solo eller i blandinger med Shiraz eks. i Australien.

Chile, Sydafrika og Argentina stikker også her næsen frem med stigende succes.

De billigste gode køb

Bordeaux Superieur og mellemklassen fra de store internationale brands mellem 70-100 kr.

Undgå

Den billige ende fra de store brands. De smager for anonymt og har ikke tilstrækkelig druekarakter til, at de er interessante.

Relaterede artikler