Andenvinen til flot anmeldte Leroy-Beauval. Meget tæt på i kvalitet. Lavet overvejende på Merlot med Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. 60 % af vinen har lagret et år på barriques hhv et og to år gamle.
Åben og frugtig med tæt aroma af brombær og solbær. Fin syre og god frugtintensitet.
Til stegt kød af lam eller okse.
Specifikationer
Producent
Chateau Leroy-Beauval, Bordeaux
Vintype
Rødvin
Druesort
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Anmeldelser badgets
Jyllandsposten - 6 stjerner, Test vinder
Lagring
Små fade
Servering fra
16°
Servering til
18°
Alkohol
15%
Velegnet til
Lam, Løbende vildt, Oksekød
Preorder
Nej
Chateau Leroy-Beauval ligger i Cameyrac, en lille by beliggende lige øst for Bordeaux by på vej mod Libourne. Ejendommen er bygget i 1780 og blev i 1970'erne købt af ægteparret Stéphanie og Alexandre Leroy, der har renoveret slottet gennemgribende og har sigtet efter den højest mulige kvalitet i vinproduktionen.
Der er 38 ha vinmark der dyrkes efter økologiske principper med henblik på at blive certificeret efter Terra Vitis-principperne, der går på bæredygtighed både i forhold til miljø, mennesker og kvalitet. Arbejdet mod økologisk certificering startet i 2020.
Chateau Leroy-Beauval ligger i Cameyrac, en lille by beliggende lige øst for Bordeaux by på vej mod Libourne. Ejendommen er bygget i 1780 og blev i 1970'erne købt af ægteparret Stéphanie og Alexandre Leroy, der har renoveret slottet gennemgribende og har sigtet efter den højest mulige kvalitet i vinproduktionen.
Der er 38 ha vinmark der dyrkes efter økologiske principper med henblik ...
Testvinder - 6 stjerner og 90 p. Jyllands-Posten (årgang 2022)
Varm slikken næse, fyldig, mere rank i smag og struktur, fedladen, men dog elegant solbærfrugt. På andendagen mere luftig, stadig rank og sexet. Min hustru gættede 400 kr. – blindt. Måske nok en del i overkanten, men ...
Varm slikken næse, fyldig, mere rank i smag og struktur, fedladen, men dog elegant solbærfrugt. På andendagen mere luftig, stadig rank og sexet. Min hustru gættede 400 kr. – blindt. Måske nok en del i overkanten, men til prisen et utrolig godt køb for en Bordeaux-elsker, og den siger alt om årgang 2022.
- Niels Lillelund
96 p. Vin Top 10 v. Anders Grøndahl (årgang 2016)
Madonna Mia!
Det her er det vildeste køb i Bordeaux, jeg kender. At en vin til 69 kr smager direkte Bordeaux-ædelt, mørkt og pirrende, er chokerende og burde være helt umuligt. Hvis jeg fik den blindt ville jeg på en...
Madonna Mia!
Det her er det vildeste køb i Bordeaux, jeg kender. At en vin til 69 kr smager direkte Bordeaux-ædelt, mørkt og pirrende, er chokerende og burde være helt umuligt. Hvis jeg fik den blindt ville jeg på en god dag gætte helt forkert og hævde, at det her var en Pomerol til 6-700 kroner flasken. På Parkers 100 p skala ville jeg give denne vin 96, og det kan man jo slet ikke som fin vinjournalist. Nå, men det er jeg jo heller ikke, fin altså.
Ja, jeg har købt mine 12 flasker, før jeg skriver dette.
- Anders V. Grøndahl
90 p. Liebhaverboligen/Vinstyrke2 (årgang 2019)
Bordeaux til julemad? Jeg har altid haft det lidt stramt med den kombination, men denne overvejende merlot-baserede version har tilstrækkelige frugt og power til at stå distancen. Duften er dyb og mørk med den let køl...
Bordeaux til julemad? Jeg har altid haft det lidt stramt med den kombination, men denne overvejende merlot-baserede version har tilstrækkelige frugt og power til at stå distancen. Duften er dyb og mørk med den let kølig syre og aromaer af blåbær og solbær, urter og frisk tobak. Ret tæt i smagsudtrykket. Der er fuldt tryk på de mørke bær , chokoladen og alkoholen. Vi nærmer os lidt oversøiske toner, men det er nok også det, der skal til.