

Haut Medoc, Château Cissac - En Primeur Årgang 2022
Bemærk - Årgang 2022 sælges 'en primeur'. Ordren betales med det samme, men leveres først i efteråret 2024. Der skal købes mindst 12 flasker og herefter i intervaller af 12.
Gemmeværdig vin fra Haut Medoc på grænsen til Pauillac og St. Estephe. Lavet på 70% Cabernet, 22% Merlot og 8% Petit Verdot - modnet på barriques af fransk eg - typisk ca 30% nye.
Tæt og frugtdrevet aroma med noter af solbær, brombær og tranebær med noter af tobak og blyant. Levende og tæt i smagen - mørkfrugtet med let peber og en lang eftersmag. Bør gemmes mindst otte år fra høståret eller dekanteres 4-5 timer før servering.
Til stegt kød - okse, kalv, lam eller vildt.
Producent | Château Cissac, Haut Medoc |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Appellation/underområde | Haut-Medoc |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 15° |
Servering til | 16° |
Gemmepotentiale fra | 2024 |
Gemmepotentiale til | 2034 |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Château Cissac er grundlagt i 1769 og siden 1895 har slottet været ejet af Vialard-familien. I 1899 købte man også Château Abiet og de to vingårde blev lagt sammen til det, der i dag er Château Cissac.
Louis Vialard havde fra 1940'erne stort held med at sælge sine vine til det engelske marked og det var også ham der grundlagde vinhandelen "Louis Vialard" - i dag en af de store vinkøbmænd i Bordeaux der eksporter de berømte vine til hele verden.
Vinslottet ledes i dag af Marie Vialard i samarbejde med Laurent Saint Pasteur der fungerer som vinmager.
Ejendommen råde...
Château Cissac, Haut Medoc
Château Cissac er grundlagt i 1769 og siden 1895 har slottet været ejet af Vialard-familien. I 1899 købte man også Château Abiet og de to vingårde blev lagt sammen til det, der i dag er Château Cissac.
Louis Vialard havde fra 1940'erne stort held med at sælge sine vine til det engelske marked og det var også ham der grundlagde vinhandelen "Louis Vialard" - i dag en af de store vinkøb...

This is an impressive wine. Dominated by Cabernet Sauvignon, it is full of black-plum fruits, rich tannins and great potential. The velvet texture brings out an opulent, succulent character that will remain as the wine ages. It needs to age, so drink from 2025.



The 2018 Cissac has a nose with real gusto, featuring precocious blackberry, raspberry and cranberry fruit; cedar and graphite scents emerge with time. The palate is medium-bodied with saturated tannins framing dense black fruit laced with allspice and black pepper. I appreciate the energy of this Cissac and I believe it will age with grace. Excellent. - Neal Martin

