Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere

Pinot Gris/Pinot Grigio

Pinot Gris kender vi særligt fra Alsace, hvor den giver fyldige hvidvine, ofte med sødme, og en let parfumeret og let røget karakter. I dag laves der Pinot Gris (Grauburgunder) i stor stil i Tyskland, især I Pfalz.

Er egentlig en mutation af Pinot Noir – genetisk set, er det den samme drue. Det er det dog ikke vinmæssigt, da der er stor forskel på vine på Pinot Noir og Pinot Gris.

Derudover kendes den som Pinot Grigio i Italien, hvor druen høstes tidligere og laver vine der er lette og friske – og som regel ret intetsigende. Denne lidt karakterløse stil er blevet populær i den store verden, og i England og USA har Pinot Grigio overtaget Chardonnays status som hvidvinen. Når folk bestiller et glas Pinot Grigio, er det ikke fordi de vil have et glas norditaliensk Pinot Gris, men egentlig bare et glas frisk hvidvin. Det har nok hjulpet på populariteten, at Pint Grigio er let at udtale for engelsktalende, og at det lyder lidt mere sofistikeret end bare at sige ”white wine”.

Relaterede artikler