JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Mineralitet i vin bliver det nye mantra i vinverdenen. Et plusord a la terroir, der er let at slynge ud. (Er også en del af terroirbegrebet). Men hvad betyder det ? ...
En lille lækker fed fisk. Tilhører sildeordenen, men ikke sildefamilien, - den har sin egen fiskefamilie, ansjosfamilien. ...
Det kunne fylde en hel disputats at diskutere, hvilken vin til hvilken mad. Ingen har ret. Men der kan klargøres nogle enkle principper, der er baseret på erfaringer opnået gennem talrige personer...
Vækståret har været perfekt. Fin blomstring og bestøvning. Masser af sol i vækstperioden og lille sygdomstryk. En overgang lige ved at være for tørt. Perfekt vejr i modningen med masser af sol...
Tag med Bichel Vine og biolog, seniorforsker Rasmus Ejrnæs på svampetur. Lær mere om svampe og se hvordan vores svampetur i efteråret 2011 forløb. Vi finder svampe i alle afskygninger, lidt Karl...
Mange suser gennem Rhônedalen for at nå den forjættende kyst Côte d’Azur. Men tag et break efter Lyon. Drej af mod Vienne og kør stille og roligt til Avignon vekslende fra højre til venstre R...
Bedste måltid vi havde var igen på L’Osteria de Vignaiolo i Santa Maria-La Morra (0173 50335)- Menu med 5 retter 35 euro!!, men også Osteria Veglio i Annunciata i La Morra og Arco i Alba er god...
Baseret på egne oplevelser, anbefalinger fra kunder og Paris-eksperten Lennart Lynge Andersen. God idè at bestille bord, hvis der skal spises. Sen eller tidlig frokost (12.00) og sen eller tidlig a...
I 2016 følger vi Gunnars gang i vinmarken. Det er vores første video-projekt - vi filmer i bedste dogmestil. Følg med her. ...
Vi fløj til Rom og kørte med hurtigtog til Firenze – 90 min. Fin oplevelse på fiskerestaurant i Trastevere i Rom efter stærk anbefaling fra gode venner, Corsetti-Il Galeone, Piazza San Cosimato...
Tag en tur til Wachau, Kamptal og Weinviertel. Ligger kun max. 1 time fra Wien. Besøg vinbønder. Spis hos Knolls fætter i Unterloiben. Her kan ældre årgange af Knolls vine fås til skarpe priser...
Norditalien er dragende. Alt fra det dramatiske landskab til udvalget af fantastisk mad og vin. Flyv til Milano (Bergamo), lej en bil og kør derfra. ...
Hvordan smager man på vin? Der kan være mange grunde til at smage en vin systematisk. I private sammenhænge er det som regel noget man gør for at danne sig et indtryk af vinen før man drikker den...
San Sebastian er lidt mindre end Århus, men har Europas største koncentration af Michelin restauranter og de bedste pintxos barer (pintxos er baskisk for tapas). Det er vidunderligt at traske fra ba...
Ankom til Bilbao fra Billund via Amsterdam. Besøg på Guggenheim. Masser af pintxosbarer og restauranter. Fint vejr. ...
Skulle til Biennalen og lege turist, men var lidt forberedt på mad og vin. Havde fået masser af anbefalinger og skulle gense gamle steder. Anbefalinger er fra erfarne kunder, der kommer til Venedig...
Der skrives og tales meget om den molekylære gastromi. Hvad er det for noget? Her er den korte version: ...
Svampe findes i alle afskygninger i de danske skove, kantarellen er en af de fineste. ...
Hvorfor er vi det land, der bruger færrest penge på mad i EU og samtidig er det land, der har flest tilbudsaviser? Vi taler mere om mad og vin end nogensinde før og aviserne bugner af artikler om ...
Der manipuleres med vinfremstillingen som aldrig før. 98-99% af den vin der drikkes udsættes for kraftig manipulation. Jo billigere vinen, jo flere tricks. Det er dog ikke kun de billige vine der m...
Anders tog til Østrig i september 2014 for at aflægge besøg hos Zalto og Schloss Gobelsburg. ...
Klassisk and med tilbehør er årets største forhindringsløb set med vinens øjne. Der skal dribles udenom både rødkål, fedt, sødt og surt. Rettens udtryk er sødligt med syrlige indspark, og vi...
Du kan læse artikler, blade, opskrifter og bøger omkring forslag til vine, der passer til bestemte retter. Det er glimrende. Men ofte leder du efter en vin, der skal passe til en helt anden ret. De...
Sæt den rigtige vin til mortensanden. Mortensanden giver selvsagt de samme udfordringer som juleanden, da vi bruger samme tilberedning og samme tilbehør. ...
Det kan sagtens lade sig gøre at drikke hvidvin til julemaden. Mange vil nok synes det vil være for specielt til julemiddagen, men giv det en chance. Teknisk set er det faktisk ofte et bedre match ...
Når du nu alligevel skal drikke Champagne nytårsaften, så kan du jo lige så godt gøre det ordenligt. Lad være med at vælge supermarkedets billigste bobler – Champagne er desværre dyrt, men ...
Jeg var 16 år, da jeg blev skubbet i gryden. Det var 1977 Chateau Cantemerle. Lille vin, lille årgang. Men jeg var solgt. Siden har der været mange store spring i den rigtige retning. Jeg har set ...
Santa Duc i Gigondas har længe været en af vores nærmeste samarbejdspartnere. Gunnar og Yves Gras havde et særligt bånd - "tout est possible" var deres fælles valgsprog; alt er muligt, alt kan ...
Vores direktør Lars Bo Henriksen har været i studiet i Radio24syv hos Poul Pilgaard i programmet ”Flaskens Ånd”. Med teamet ”I forgængerens Ånd” kom der et både spændende og lærerigt p...
Biodynamik, økologi og naturvin er begreber, der fylder meget i den mere kvalitetsbevidste ende af vinverdenen. ...
Der bliver ofte sat spørgsmålstegn ved glassets betydning for oplevelsen af en vin; betyder det virkelig noget, hvad man drikker vinen af. Er det ikke bare salgsgas og kunstig behovsskabelse? ...
31 Ordrer(s)