Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere

Rejserapport Østrig - Gobelsburg og Zalto

Anders tog til Østrig i september 2014 for at aflægge besøg hos Zalto og Schloss Gobelsburg.

Besøg hos Gobelsburg

Hos Gobelsburg var 2013 den aktuelle årgang – frisk, slank og syreholdig. Fantastisk klassisk og i særdeleshed er vinene fra Renner og Gaisberg helt oppe at flyve. Disse marker giver i forvejen lidt rigere vine, så den kølige årgang har skabt sublim balance. Verdensklasse.

Michael Moosbrügger kom i stødet og vi smagte gamle årgange af topvinene. Altid spændende af få det perspektiv på vinene som kun kældertid kan give. Ingen slinger i valsen på nogen vin, men mest imponerende var topmarken Heiligenstein 2007 (100% Riesling), hvor der var tilkommet komplekse sekundære toner som supplement til den forførende Riesling-frugt, samtidig med at vinen virkede så frisk og ungdommelig som var den nytappet. Moosbrügger blev overtalt og vi får en mindre portion fra slottets egen kælder. 


Besøg hos Zalto Denk'art

Dagen efter stod på audiens hos Josef Karner, som ejer Zalto Denk’art sammen med sin forretningspartner Martin Hinterleitner. Zalto har på rekordtid etableret sig som vinelskernes glas-darling med ultra elegante mundblæste krystalglas som kombinerer en fjerlet følelse med utrolig elasticitet og robusthed.

Vi besøgte Zalto’s fabrik, hvor arbejdshold på 9 mand er fælles om at producerer hvert eneste glas. Alt fra udformning af træ-formen som glasset bliver pustet ned i til kvalitetskontrollerne er håndarbejde. 

Meget imponerende. Fabrikken producerer også glas for andre glasproducenter, men ifølge den daglige leder Chili er ingen glas mere krævende at producerer end Zalto’s. 

Man arbejder med en 15 meter lang ovn hvor glassene kører igennem i sneglefart. Her kan man skabe en kunstig langsom nedkøling over mange timer – dette er en af hemmelighederne bag glassets elasticitet.

Mange toprestauranter og stadigt flere journalister hylder glassene og salget går da også eksplosivt frem – både i Danmark og internationalt.

Se vores udvalg af Zalto glas
 


Relaterede artikler