Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere

Rapport fra Nordvestspanien

Ankom til Bilbao fra Billund via Amsterdam. Besøg på Guggenheim. Masser af pintxosbarer og restauranter. Fint vejr.

Rejserapport 18/5 2015

Bierzo
Til Ponteferrada i Bierzo via Burgos og Leon. Fin by, boede på Hotel Aroi Plaza. Godt og billigt. Hotel Aroi Plaza i den gamle bydel kan også anbefales. Spiste efter anbefaling på restaurant Perla, hvor der var effektiv og charmerende kvindelig betjening og ejerskab. Ikke mange gæster, så vi spiste ved baren. Delte retterne – det gik fint! Muslinger, ansjoser, små, spicy peberfrugter, tynde, tynde lammekoteletter. Rigtig godt og billigt og vinpriserne helt i bund – vores egen Rias Baixas Do Ferreiro var kun marginalt dyrere end vores udsalgspris!! Masser af stemning i byen med skaldyrsbarer og Real Madrid på skærmen.

Besøg hos Gregory Perez på Mengoba i Cacabelos 20 km. mod vest fra Ponteferrada. Vinmarkerne til de bedste vine lå højt i et øde område med adgang via en lille samling huse, der mindede om Nepal og en meget hjemmestrikket vej. Stejlt og stenet. Kun et lille skur til læ og redskaber. For stejlt til traktor. Gregory brugte en minicaterpillar og farmand, der lige var gået på pension. God smagning i kælderen. Fine vine med en god, koncentreret frugt til den friske syre. Spændende vine i en dejlig anderledes stil. Spændende mand, der virkelig er med på den nye, eksperimenterende vogn uden at være fundamentalist. Gregory minder i statur utrolig meget om Yves Gras og var i øvrigt bokser i sin fritid!

Rias Baixas
Videre til Rias Baixas gennem vinområderne Valdeorras og Ribera Sacra. Øde, magre og stejle bakker og bjerge. Havde desværre ikke tid til de spændende dale og klostre omkring Ourenze. Virkelig en omvej værd en anden gang. I sidste øjeblik smuttede vi helt til A Coruna og Santiago de Compostella inden vi tog til Vigo. De flotte motorveje var tomme. Næsten ingen trafik, så det gik nemt. Hjørring-Hirtshals er helt trafikeret til sammenligning. Det må være EU. Motorvej helt ude ved kysten – flot og frodigt. Restaurant Artabria i A Coruna var god (Bib Gourmand). Boede på Hotel Riazor med fin havudsigt lige til stranden billigt (52 euro).

Man kan køre mod øst til Oviedo og Santander langs den dramatiske kyst og videre til Bilbao og San Sebastian, men vi skulle mod syd til Santiago di Compostella og Vigo.

Besøg hos Bodega Gabriel Mendez i Menao i subzonen Salnes, der er den oprindelige zone. Lige vest for Pontevedra. Dejlig ejendom med fine terrasserede marker og 100-130 år gl. vinstokke. Lavt udbytte de sidste par år pga. dårlig blomstring og råd i modningsperioden. Salnes giver de mest tørre og havfriske vine fra området. Der er 5 subzoner – interessant zone O Rosal tæt på Portugal , hvor vinene får lidt mere fylde og lidt mindre syre. Stor frokost med den unge generation på familierestauranten i Sanxeno. Vi spiste og spiste. Igen de små, spicy peberfrugter, denne gang serveret med fritter! Det bedste var Percebes – små sneglelignende krebsdyr, der suger sig fast på stenene tæt på kysten. Specialitet for Galicien og Asturien. Restauranten hed Don Camillo og kan varmt anbefales.

Fint at køre rundt på de 2 halvøer nord for Vigo. Smukt med masser af sving, bugte og god udsigt over Atlanterhavet. Man bor og spiser meget billigt.

Boede i Vigo på Hotel Bahia de Vigo lige ned til fiskerihavnen med udsigt til Mærskbåde og krydstogtskibe. Billigt - 55 euro!! Mange grossister på havnen med krabber, languster og hummer i lange baner. Byen var afslappet og meget smukt beliggende og bugten er spækket med fiskefarme med muslinger og østers. Gode restauranter. Rue Pescadeira i den gamle bydel har masser af små fiskerestauranter.  Restaurant Rias Baixas lidt derfra kan anbefales. De lokale talte meget om Restaurant Mosquito i den gamle bydel.

Ribera del Duero 
Videre til Villacreces i Ribera del Duero. Overvejede at køre til Vallalolid via Porto, der ligger snublende tæt, men vi kørte den direkte vej i det slettelignende landskab med kornmarker og spredte pinjelunde. Villa Creces var i focus. Boede på Hotel Fuente de la Acena i Quintilla de Onesimo lige i nærheden af Villa Creces og direkte til Douro-floden. Peter Sisseks vineri var nærmest nabo – stak hovedet indenfor og talte med en charmerende russisk kvinde. Ikke åbent for salg og besøg sådan uden videre. Svært at finde det lille hotel. Vi spurgte på Domaine Abadia Retuerta – fornemt sted. Måske frokost en anden gang – bare for at se nærmere på lokaliteterne. VillaCreces er nabo til Vega Sicilia og beliggende på The Golden mile, hvor også Sissecks marker er beliggende. Anses for det bedste område til Ribera del Duero. Kørte ind på Vega Sicilia, men blev stoppet af portvagten.

Villacreces havde masser af pinjetræer med produktion af pinjekerner. Produktionen er bortforpagtet, men måske det var noget for os?

Toro
Besøgte også Bodega Vetus i Toro, hvorfra vi jo får vores Toro-vine fra. Byen og vineriet ligger malerisk i landskabet. Fyldt med gulfarvede klipper og spredte pinjer. Så typisk spansk som det næsten kan være. Lidt Clint Eastwood-stemning! Fik blodpølse og grillstegte peberfrugter!

Hjem over Segovia i et flot landskab med perspektiv og højder – lidt sne på toppen. Fornem katedral og viadukt og Alcazar fæstningen, der er inspirationen til Walt Disneys Tornerose-slot. Kunne ikke finde vej til hotellet i byen, men vi fik politieskorte – god service!! Vores hotel kan ikke anbefales – lå lidt indeklemt. Hotel Aquaducto lige i kanten af byen så bedre ud – set i bakspejlet!

Ikke langt til lufthavnen i Madrid.

Relaterede artikler