Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere

Sådan vælger du det rigtige Zalto-glas

Der bliver ofte sat spørgsmålstegn ved glassets betydning for oplevelsen af en vin; betyder det virkelig noget, hvad man drikker vinen af. Er det ikke bare salgsgas og kunstig behovsskabelse?

Der bliver ofte sat spørgsmålstegn ved glassets betydning for oplevelsen af en vin; betyder det virkelig noget, hvad man drikker vinen af. Er det ikke bare salgsgas og kunstig behovsskabelse?

Både ja og nej - en stor vin serveret i et vandglas eller et dårligt vinglas mister storheden, fordi duften bliver ufokuseret. På den anden side kan man stille spørgsmålstegn ved, om det virkelig er nødvendigt at have 20-30 forskellige glas i sin samling.

Man kan bedst sammenligne glassets betydning for vinoplevelsen med musikanlæggets betydning for musikoplevelsen. Det er to forskellige verdener at lytte til musik fra en højttaleren i en billig telefon og at lytte til det på et state of the art anlæg til halv million kroner eller mere. Den billige udgave kan være fin nok, hvis man bare vil synge med på en popsang, mens stor musik først rigtig folder sig ud, hvis det bliver spillet på et anlæg, der får nuancer og betoninger frem.

En stor forskel mellem vin og musikverdenen er dog, at mens et top musikanlæg koster minimum titusindvis af kroner, så koster de ultimative vinglas ikke mere end en god flaske vin eller to. De vil som minimum gøre selv oplevelsen af en standardvin fra supermarkedet til en større fornøjelse, og drikker man jævnligt vin til 100 kroner eller mere, snyder man sig selv, hvis man ikke overvejer, hvad vinen skal drikkes af. Vi er faldet for glassene fra Zalto - de viser vinen klart og præcist, de folder aromaerne ud i komplekse vine og de fokuserer friskheden og frugten i unge vine. Desuden gør glassenes lethed, papirtynde struktur og elegante design det til en stor oplevelse at drikke vin af dem. De laver ikke så mange forskellige typer glas, men alligevel så mange, at man godt kan komme i tvivl om, hvad man skal vælge til en bestemt vin. Derfor har vi lavet en lille glas-guide. 

Vi er faldet for glassene fra Zalto - de viser vinen klart og præcist, de folder aromaerne ud i komplekse vine.

- Troels Bendix, Bichel Vine

Vi er faldet for glassene fra Zalto - de viser vinen klart og præcist, de folder aromaerne ud i komplekse vine og de fokuserer friskheden og frugten i unge vine. Desuden gør glassenes lethed, papirtynde struktur og elegante design det til en stor oplevelse at drikke vin af dem.

De laver ikke så mange forskellige typer glas, men alligevel så mange, at man godt kan komme i tvivl om, hvad man skal vælge til en bestemt vin. Derfor har vi lavet en lille glas-guide.

For mange vil det være et spørgsmål om æstetik, om man foretrækker det helt brede Bourgogneglas eller det knap så brede Bordeauxglas til de bedre rødvine. Uanset om man foretrækker det ene eller det andet, så fremhæver begge glas vinen på flot vis. Lytter man både til jazz og klassisk, kan man også argumentere for at man burde bruge to forskellige forstærkere, men har man noget seriøst grej, så går det aldrig helt galt.

Dyre vinglas er den billigste genvej til bedre vin

Der er ikke mange virksomheder, der har så kompromiløs en tilgang til sin produktion som Zalto. Glassene er kendt og elsket af vinentusiaster overalt og stadig er det østrigske firma fastlåst på mundblæste krystalglas af én kvalitet - kun den bedste. Zaltos vinglas er skabt til at optimere præsentationen af hver enkelt vin. Ikke bare dyre og fine vine, men alle vine!

Shop her

Relaterede artikler