Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere

Mad og Vinturist i Piemonte

Bedste måltid vi havde var igen på L’Osteria de Vignaiolo i Santa Maria-La Morra (0173 50335)- Menu med 5 retter 35 euro!!, men også Osteria Veglio i Annunciata i La Morra og Arco i Alba er gode. Bovio i La Morra er god, men lidt finere. Canale i Roero er en hyggelig, mere ukendt by med gode restauranter – prøv Osteria Enoteca. Det er et Osteria, der ejes og drives af restaurent Enoteca ( 1 stjerne I michelin) - topkvalitet. Når du bor i Montforte d`Alba så prøv Osteria Salita og Osteria Gatari – gode oplevelser. Prøv også vinbaren på torvet lige overfor hotellet – topnavne til skarpe priser – dejlig afslappet betjening – kan huske Fresia fra Bartolo Mascarello.

Barolo
Bo i Montforte d’Alba på Hotel Grappolo d’Oro (tlf. 0173 78293 fax 0173 78293), et fantastisk stemningsfuldt sted lige ud til torvet – 90 euro for et dobbeltværelse incl. morgenmad. Byen har som landsby alt: liv, atmosfære, smukke gamle huse, vidunderlig udsigt, uspoleret, gode restauranter, høj luft, liv og ro og fred på samme tid! Meget centralt for Barolo. Ta’ et af de øverste værelser med ulige nr. med altan og udsigt til alperne. I klart vejr står alperne knivskarpt mod vest. Spiser enkelt og ok på hotellet. Vor mor står i køkkenet – fik tajarin med kalve ragu! Men byen har mange gode steder incl. stjernestedetet »Il gardino da Felicin«… Gå rundt, der er så smukt. God base til at udforske det de centrale områder i Barolo: Barolo, La Morra, Montforte d`Alba, Serralunga og Castiglione Falletto.

Eller drop ind på et Osteria i en af de mange små byer i området Fik anbefalet den nye restaurant Erebbi på vejen mellem Montforte og Dogliani, men nåede det ikke. Prøv Trattoria Marsupino i Briaglia – dejlig mad og super vinkort. Hvis den lille by ikke har et navn der er kendt fra vinbøgerne er priserne som regel endnu billigere. Stop i de mange små herlige byer Barolo, Castiglione Falletto, La Morra, Dogliani, Neive m. fl. og dask rundt, ta’ en kop kaffe – herligt. Oktober/primo november er trøffelsæson med markedet i Alba lige ved siden af gågaden som det centrale sted. Check med turistkontoret inden afrejse, hvornår det har åbent. Ris, pasta og æg er meget fine katalysatorer af den fine smag i de sorte og hvide trøfler. Efterår er også kastanjer, hassel og valnødder så ultimo september også vil være et godt valg. Alba har fine gamle butikker overalt, men især på gågaden.

Småture 
Roero: Herligt landskab mere præget af småskove og krat. Fint system af vandrestier. Hyggelige småbyer. Almondo ligger i Monta. Gode restauranter i Canale.

Cravanzana: syd for Montforte d`Alba. Lille by med focus på de bedste hasselnødder. Smukt og meget frodigt landskab domineret af hasselnødder. Herlige gåture. Her bor vores levererandør af hasselnødder og Nutella. Emanuele Canaparo, Azienda Nocciole d`Elite, www. noccioeelite.it.

Montforte d`Alba: Brug tid på gåture op og rundt i byen. Fantastiske udsigter mod vest mod Mont Vieso og Mont Blanc mod nord. God vinbar højt oppe i byen, Le Case della Saracca – du kan både spise og bo samme sted. Fin gåtur forbi Felicin og Giacomo Conterno og ud i landskabet.

Novarra: Gorgonzolaens hjemby – en smuttur fra Alba.

Vercelli: hovedstad for ris til risotto, Arborio, Carnaroli og Vialone Nano. Høstes med mejetærsker, der ligner de danske, der høster korn, men hjulene er store jernhjul, der ikke synker så dybt i de våde rismarker..

Bra: Her blev Slowfood bevægelsen født. Mange gode madbutikker.

Treiso: Smukt landskab, flot restaurant La Ciau del Tornavento med fantastisk udsigt og sublim vinkælder. 1 stjerne i Michelin. Udmærket køkken, men dyrt. Jeg foretrækker Veglio og Vinaiolo, men køreturen derop er formidabel.

Højderyggen øst for Barolo: Du kører op mod den lille by Diana Alba og fortsætter mod syd til Cravanzana. Flotte rullende landskaber med dybe, vilde slugter og fine kik mod vest til La Morra og Barolo. 

Mad
Området er verdenskendt for de sorte (tuber melanosporum) og hvide trøfler (tuber magnatum). Besøg trøffelmarkedet i Alba i oktober/november. De hvide trøfler er på markeder i oktober/ november og de sorte i oktober, december, januar og februar. Der findes også sommertøfler – er mildere i smagen og påAlba er byen, hvor man trasker rundt en dags tid, og ser på de gamle smukke bygninger og de fine lokale butikker. Piemonte laver fortræffelige trøffelolier, der er fine til pasta, risotto, carpaccio mm., men også til skaldyr. De bedste ris til risotto, Arbori og Carnaroli kommer fra Vercelli i de flade Piemonte. Området er spækket m. nødder og Karl Johansvampe i efterårsæsonen. Mange oste med DOP status.  Den mest kendte ost er Gorgonzola, der kommer fra byen Novarra. Den mest berømte er nok Castelmagno – kraftig fast ost på komælk.

Druer
Favorita er en glimrende drue til hvidvin. Skulle være den samme som Vermentino. Ofte den billigste hvide på kortet.
Freisia druen kan lave charmerende, saftige og friske røde med elementer af jordbær, kirsebær og hindbær. Kaldes ”den kvindelige Barolo”. Ofte billig på vinkortet- Almondo laver 600 fl. om året. Vi er skrevet op til alt hvad vi kan få i årgang 2015.
 

Restauranter
Vi har gode erfaringer med bl.a. – L`Osteria de Vignaiolo i Santa Maria-La Morra, Osteria Veglio i Annunciate-La Morra, Arco i Alba, Felicin i Montforte d`Alba, Osteria dei Catari Osteria Salita i Montforte d`Alba, La Speranza, Farigliano m.fl.

Der er Michelin steder, men når du kører tur i området, er det bedre og sjovere gå ind på en af de lokale restauranter i de små byer. Chancen for en rigtig god oplevelse er stor. Kvaliteten er som regel i top. Det er meget billigt både mht. mad og vin. Prøv Freisia, Dolcetto og Barbera fra topproducenterne!

Relaterede artikler