Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere

Når turen går til Toscana

Vi fløj til Rom og kørte med hurtigtog til Firenze – 90 min. Fin oplevelse på fiskerestaurant i Trastevere i Rom efter stærk anbefaling fra gode venner, Corsetti-Il Galeone, Piazza San Cosimato 27. Tlf 06 5816311. Bordbestilling tilrådes. Fin Spaghetti Vongole og frittet fisk. Meget stemningsfuldt kvarter!

Monsantos jubilæum

Smagning af 10 årgange af Il Poggio fra 1962 til 2008 for importører og journalister i Firenze om lørdagen. Interessant at følge topvinens udvikling fra udgaver med stilke og hvidvinsdruer, til de nyere med kun røde druer (Sangiovese domineret m. lidt Canaiolo og Colorino) og små fade og til i dag, hvor de er gået væk fra de små fade for bedre at lade Sangiovese komme til udtryk.

Stor fest på selve Monsanto i bedste Gatsbystil. Kun èn ting var ikke planlagt – at Italien kom i EM-finalen, så der var storskærme stillet op i haven – der blev først skruet ned for lyden da de var bagud 0-2. Laura var bekymret for, at mange italienere blev væk, hvis der ikke var skærm. Vi begyndte med små hapsere med sushi, lufttørret skinke, oste og bobler og vin i haven. Chardonnay 05 var fremragende – den tåler virkelig et par år på bagen. Herefter var der dækket op ved lange, pyntede borde for 300 mennesker, næsten fuldmåne og lys på buske og træer – fin stemning og da temperaturen faldt til 33 livede folk lidt mere op. Bar med Moquito og dans. Herlig aften

Siena

Byen var klar til det årlige hestevæddeløb, der løb af stabelen lige inden EM-finalen. På ny en fin oplevelse på Le Logge – denne gang Vitello Tonato med en raffineret indkogt kalvefond m. soja, sesam, citron og en anelse fishsauce. De tynde skiver kalvefilet bar også på en tynd sauce af tun og kapers og var pyntet med tynde skiver rå rabarber! Herefter Lasagne på æggeppasta med auberginer, tomat og mozzarella di bufala. Det gamle Trattoria La Torre, lige ved siden af tårnet på pladsen, havde stadig samme vært. Det var godt i gamle dage med fin, enkel stemning, rygende vært, en herlig kok, der hørte fodbold på transistor i hjørnet af restauranten og få, men gode valgmuligheder. Ved ikke, hvordan det er i dag, men sikkert et forsøg værd. Billigt.

Hotel

Boede på Hotel Silla lige ved floden på modsatte side af Uffizierne efter anbefaling fra venner i Italien. Meget centralt - roligt og i gåafstand til det hele. Dejligt hotel, god service med fin terrasse. 150 euro.
Hotel Silla, Via del Renai, 5, 50125 Firenze.
Mail: Hotelsilla@hotelsilla.it
Tlf.: +39 055 2342888

 

Restauranter

Cibreo restauranterne var lige i øjet. Chefen Fabio Picchi har koncenteret sig om at genskabe det enkle, klassiske køkken:

 

Teatro del Sale

En klub hvor man oplever mad, vin og underholdning. Medlemskab nødvendigt, købes ved indgangen. Et stort lokale med køkken i siden. Retterne annonceres af chefen Fabio Picchi og man henter selv + lille buffet m. salater m. spelt og farro, grøntsager etc. Fri vand og vin fra tønde. Man kan købe vin til 10 euro flasken. Fyldt med lokale folk, der kommer jævnligt. De drak stort set ikke alkohol pga. varmen. Fin traditionel, enkel mad m. gnocchi, vongole og grillstegt fisk som højdepunkter. Meget afslappet stemning og man blander sig ved bordet. Efter maden var der topunderholdning af mimikeren Maria Cassi – stor oplevelse. 30 euro for det hele !!

Se www.teatrodelsale.com Herudover er der Cibreos toprestaurant Ristorante Cibreo, et Trattoria og en herlig Cafè – alle 4 steder ligger næsten samlet på Via del Macci 111 og 122. Virkelig et besøg værd!!

 

Bedste traditionelle restaurant

Alle talte om Fagioli – spiste der 2 gange – fint! Billigt. Corso Tintori 47 – tæt på Uffizierne. 055 244285. Reservation tilrådes. Kød fra det lokale Chianina kvæg – helt i top og traditionelle pastaretter med små pift, prøv Ravioli m. ricotta og citronskal.
La Casalinga var også fint. Via del Michelozzi, 9 r, modsatte side af floden i forhold til Uffizierne. Kendt for suppe og Bollito (kogt kød med salsa verde)

 

Bedste restaurant i nyere stil

Ora d`Aria, via del Georgofili 11 r, 51022. Tlf: 055 200 1699 Ligger ved Uffizierne tæt på floden. Alle talte om stedet som det bedste nye. Forsøgte at få bord – forgæves. Anbefalet af flere også italienske madjournalister, som jeg mødte på Monsanto.

Laura Bianchis restauranttip til rom og firenze

Rom Grano - Piazza Rondanini - godt vinkort og rimelige priser

Monti - Via San Vito 13 - Familie fra Marche, hvor Mama står i køkkenet og selv laver frisk pasta.

Firenze Cibreo - Via de Macci 118 - Nytænkning af gamle fattigmandsretter.

Omero - Pian de' Giullari 11 - Godt, Toscansk køkken.

Relaterede artikler