Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere

Det spanske Baskerland - San Sebastian

San Sebastian er lidt mindre end Århus, men har Europas største koncentration af Michelin restauranter og de bedste pintxos barer (pintxos er baskisk for tapas). Det er vidunderligt at traske fra bar til bar og prøve de forskellige stilarter. Opleve den fantastiske stemning, der er på og omkring barerne, hvor unge og gamle nyder, vin, øl og mad i en afslappet atmosfære - de er dygtige til at gå i byen og har en forbilledlig alkoholkultur!

San Sebastian ligger smukt i den lille bugt og har mange klassiske gamle bygninger og en historisk baggrund også som feriemål for overklassen og de kongelige fra Madrid, der søgte mod de køligere strande mod nord og tæt på Frankrig.

Besøg også Guggenheimmuseet i Bilbao og se også på byen og havnen. Fortsæt mod vest gennem Castro Urdiales, Santander m. fl. og så længe du har evt. helt til Coruna - landskabet er vildt og flot langs kysten. Kør også en tur ind i landet og besøg den bjergrige nationalpark og den administrative hovedstad for Baskerlandet, Vittorio - du er her tæt på Rioja

Lolin ansjoser og fiskekonserves

Ansjoser er et fornemt havkrydderi.

Shop her

Cantabria - den ultimative ansjos

Der er 16 Michelinsjerner i San Sebastian.

Vi har fundet den ultimative ansjos i Cantabria hos familiefirmaet Lolin i Castro Urdiales på anbefaling af verdens pt. bedste restaurant El Bulli.

Lolin anvender kun ansjoser fra det Cantabriske hav (Biscayen) - af kendere anset som de bedste og mest komplekse i smagen - oceaner væk fra de billigere og ofte ret salte italienske. 

De fleste ansjoser stammer fra Middelhavet, Asien eller Sydamerika. Men ansjoser fra det Cantabriske hav er virkelig en specialitet. De små lækre fisk fanges af lokale både, modnes hele i salt i 6-8 mdr, inden de finpudses, vaskes og håndfileteres, kommes i olivenolie og lægges i dåse/glas af damer med hvide hatte, der sidder i snorlige rækker.

Ansjoser er et fornemt havkrydderi det salter, gir dybde i smagen og løfter indtrykket i et bredt spekter af retter f.eks.:


 • Hele fileter m. kogte halve æg eller på skiver af ny kartoffel

 • Vitello Tonnato eller i omelet og kartoffelmos

 • Italiensk inspirerede tomatsuacer til fisk

 • Pasta Putanesca (skøgens pastaret)

 • Sauteret tun m. ansjos og kaperssauce

 • På kompot af peberfrugter m. lidt chili eller bruschetta m. tomat pistou og ansjos

 • Finthakket i salater med tomater og skaldyr

 • Finthakket på grillet hvid fast fisk

 • Salade Nicoise og på hjemmelavet pizza

 • Saucen til fisk og Osso Buco mm.

 • Små tapas m. ansjos, oliven, tun og spicy peberfrugter eller mild chili.

Relaterede artikler