Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere

Chile - stigende fokus på kvalitet og regionalitet

Et fantastisk vinland med vinmarker næsten helt til Puerto Mont mod syd og til Atacama-ørkenen mod nord. Klimaet er generelt tørt og solrigt med svalende vinde fra Stillehavet og bjergene. I kraft af billig jord og arbejdskraft kan Chile levere gode vine i alle prisklasser.

Chilensk hvidvin og rødvin

Chile har på blot 20-25 år skabt sig en unik position på verdensmarkedet og sidder i dag på den største markedsandel i Danmark. Billige solmodne vine har været lokomotivet, men der er stigende fokus på kvalitet og regionalitet.

Hovedproduktionen finder sted i det centrale Chile omkring Santiago og især syd herfor.

Klimaet er generelt tørt og solrigt med svalende vinde fra Stillehavet og Andesbjergene og der er de fleste steder vand nok til kunstvanding.

Jordpriserne og arbejdskraften er billig i forhold til Europa og der er ingen begrænsninger på udbyttets størrelse, så det er en alvorlig konkurrent til EU, især i den billigere ende.

Chiles problem har været vanskeligheder med også at slå igennem i de bedre kvaliteter. Men der arbejdes hårdt på sagen via plantninger på mere marginale arealer eks. skråninger, så vinstokkene skal arbejde lidt mere for føden, isolering af særlig gode parceller, lavere udbytter, bedre kloner etc.

Dette felttog ledes af markante vinpersonligheder som bl.a. Aurelio Montes fra Montes, Eduardo Chadwick fra Errazuriz m. fl.

Der er pt. store problemer for den chilenske vinindustri. Det boomer tilsyneladende på overfladen med stor eksportsucces, men 80% af de chilenske vinproducenter tjener ingen penge eller har røde tal på bundlinjen. Det skyldes primært den lave dollarkurs, der nu har været i bund længe og begynder at trække tænder ud samt den hårde priskrig i bunden af markedet.

Relaterede artikler