100 % Chardonnay fra to områder i Alto Cachapoal - Chiles højest beliggende vinmarker i forbjergene til Andes og tæt på snegrænsen i 950 meters højde. Det ene område er gruset, gammel flodbund mens det andet er kalkholdig ler med vulkanske sten. Vinen har ikke fået fadlagring, men har lagret 12 måneder på bærmen (de døde gærceller fra gæringen), for ekstra mundfornemmelse og større kompleksitet.
Duft af citron, hvid fersken og pære. I smagen er der en flot balance mellem frisk syre og en elegant smørfedme. Ren og mineralsk med en fin og vedholdende eftersmag.
Velegnet til de fleste retter med fisk og skaldyr - særlig kogt eller smørstegt med syrlig sauce. Rigtig fin også til stort set alle ostetyper på nær blåskimmel.
Specifikationer
Producent
Clos des Fous, Chile
Vintype
Hvidvin
Druesort
Chardonnay
Anmeldelser badgets
Vinous - 92 P.
Gemmepotentiale
5-8 år fra høståret
Lagring
Stål
Servering fra
8°
Servering til
9°
Alkohol
14%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Ost
Preorder
Nej
Clos des Fous er et resultat af fire venners vision om noget helt nyt fra Chile. Med Pedro Parra i spidsen - Chilensk vins pt. mest indflydelsesrige person - udforskes nye og mere ekstreme terroirs, der gør op med Chilensk vins image som forudsigeligt, upersonligt og kedeligt.
Den nye vinmarksguru i Chile Pedro Parra kaldes ofte "Dr. Terroir" - et navn, han dog selv frabeder sig. Med en Ph.D i terroir fra Institute Agronomique Nationale i Paris er han den eneste terroir-specialist, der arbejder uden for Frankrig, og han har haft en enorm indflydelse på kvalitetsudviklingen i Chil...
Clos des Fous er et resultat af fire venners vision om noget helt nyt fra Chile. Med Pedro Parra i spidsen - Chilensk vins pt. mest indflydelsesrige person - udforskes nye og mere ekstreme terroirs, der gør op med Chilensk vins image som forudsigeligt, upersonligt og kedeligt.
Den nye vinmarksguru i Chile Pedro Parra kaldes ofte "Dr. Terroir" - et navn, han dog selv frabeder sig. Med...
The 2021 Chardonnay Locura 1 hails from a non-irrigated vineyard in Traiguen, Malleco. Only 20% was aged in barrels, while the rest remained in stainless steel tanks on the lees. This pristine yellow wine showcases no...
They define their unoaked 2018 Locura 1 as a modern Chardonnay that was matured with the lees for almost one year and bottled without malolactic. There is a big change here, as this is now produced with grapes from Li...
Middelfyldig, velafbalanceret vin med både halvtropisk frugt i melongenren og frisk citrusstrejf. Pæn tæthed og ganske rank, saftig finish med et lille anispræg.
92 p. James Suckling (årgang 2015)
A bright and fruity chardonnay with hints of straw and stone. Medium to full body, sliced pear and lemon character. And a long and flavorful finish. No malo gives this a linear backbone and brightness.
6 stjerner Gastro (årgang 2015)
Pedro Parra går for at være Chiles største terroirist, og konstant udforsker han nye, ekstreme steder at lave vin. Her er vi oppe i 950 meters højde i området omkring Andesbjergene i det centrale Chile, og Chardonnay ...
Pale gold. Explosively perfumed aromas of fresh citrus fruits, melon, honey and white flowers, with a fennel nuance that gains strength with air. Deeply pitched Meyer lemon and pear flavors are sharpened by a mineral ...
There is a brightness and focus in the 2013 Locura 1 that makes it quite different from the 2014. It is a Chardonnay from Alto Cachapoal, basically unoaked and matured with lees for one year. It has the classical note...