Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Chardonnay Locura 1, Clos des Fous

Anmeldelser
100 % Chardonnay fra to områder i Alto Cachapoal - Chiles højest beliggende vinmarker i forbjergene til Andes og tæt på snegrænsen i 950 meters højde. Det ene område er gruset, gammel flodbund mens det andet er kalkholdig ler med vulkanske sten. Vinen har ikke fået fadlagring, men har lagret 12 måneder på bærmen (de døde gærceller fra gæringen), for ekstra mundfornemmelse og større kompleksitet.
 
Duft af citron, hvid fersken og pære. I smagen er der en flot balance mellem frisk syre og en elegant smørfedme. Ren og mineralsk med en fin og vedholdende eftersmag.
 
Velegnet til de fleste retter med fisk og skaldyr - særlig kogt eller smørstegt med syrlig sauce. Rigtig fin også til stort set alle ostetyper på nær blåskimmel.
Specifikationer
Producent Clos des Fous, Chile
Vintype Hvidvin
Druesort Chardonnay
Lagring Stål
Servering fra
Servering til
Gemmepotentiale fra 2019
Gemmepotentiale til 2024
Alkohol 14%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Ost

Clos des Fous er et resultat af fire venners vision om noget helt nyt fra Chile. Med Pedro Parra i spidsen - Chilensk vins pt. mest indflydelsesrige person - udforskes nye og mere ekstreme terroirs, der gør op med Chilensk vins image som forudsigeligt, upersonligt og kedeligt.

Den nye vinmarksguru i Chile Pedro Parra kaldes ofte "Dr. Terroir" - et navn, han dog selv frabeder sig. Med en Ph.D i terroir fra Institute Agronomique Nationale i Paris er han den eneste terroir-specialist, der arbejder uden for Frankrig, og han har haft en enorm indflydelse på kvalitetsudviklingen i Ch...

Producenten

Clos des Fous, Chile

Clos des Fous er et resultat af fire venners vision om noget helt nyt fra Chile. Med Pedro Parra i spidsen - Chilensk vins pt. mest indflydelsesrige person - udforskes nye og mere ekstreme terroirs, der gør op med Chilensk vins image som forudsigeligt, upersonligt og kedeligt.

Den nye vinmarksguru i Chile Pedro Parra kaldes ofte "Dr. Terroir" - et navn, han dog selv frabeder sig. M...

Læs mere