


Carmenère los Lingues, Koyle
Lavet på Carmenère fra Koyles Los Lingues Estate i Alto Colchagua - højtbeliggende marker ved foden af Andesbjergene. Vinen er gæret uden tilsætning af gær og efterfølgende lagret 14 mdr på barriques af fransk eg - hovedsageligt brugte.
Krydret næse med intens mørk frugt og elementer af soltørret tomat, teblade, vanilie og tobak. I munden er vinen mellemfyldig med fine tanniner og en frisk finish.
En klassisk Chilensk Carmènere med god frugt og tydeligt fadpræg går godt til alle typer af rødt kød - særlig velegnet til okse eller lammekød.
Producent | Vina Koyle, Alto Colchagua |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Carmenère |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 15° |
Servering til | 17° |
Gemmepotentiale fra | 2021 |
Gemmepotentiale til | 2029 |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Oksekød |
Efter familien Undurragas salg af Vina Undurraga i 2006 ville de lave vine med hjertet under navnet Koyle, der er navnet på en velduftende blomst der vokser i bjergene.
De var trætte af storsalg til alverdens kæder. De ville finde det helt rigtige terroir og dyrke vin efter biodynamiske principper, højere oppe i bjergene og længere ude mod den kølige kyst - vine med et ægte chilensk udtryk.
Koyle fandt markerne til deres nye vinprojekt i Los Lingues og gennemførte etableringen af vinmarkerne i samarbejde med terroir-guruen Pedro Parra fra Clos des Fous.
Områ...
Vina Koyle, Alto Colchagua
Efter familien Undurragas salg af Vina Undurraga i 2006 ville de lave vine med hjertet under navnet Koyle, der er navnet på en velduftende blomst der vokser i bjergene.
De var trætte af storsalg til alverdens kæder. De ville finde det helt rigtige terroir og dyrke vin efter biodynamiske principper, højere oppe i bjergene og længere ude mod den kølige kyst - vine med et ægte chilens...


If Colchagua is a Mecca for Carménère, Los Lingues surpasses it in terms of intensity and heft. Deep violet in color, this wine offers an herbal nose sprinkled with fresh, provocative blackberries and cassis. Full-bodied with iron tannins and a delicate freshness, it is juicy in the mouth, while those tannins really come into play toward the end. - Joaquín Hidalgo

