



Pinot Noir los Parientes, Baettig, Traiguen
Lavet på 100% Pinot Noir fra Traiguén - Chiles sydligste vinområde. Dyrket uden kemi og kunstvanding og høstet i hånden. Gæret naturligt med 7% hele klaser og lagret 10 måneder på 300 liters fade af fransk eg - 10% nye fade.
Intense aromaer af kirsebær, hindbær, blåbær, rose, hibiscus og viol. Frisk med stor frugtintensitet, saftig syre og letkrydret finish
Velegnet til kylling og fuglevildt - gerne med svampe.
Producent | Vinos Baettig, Traiguen, Chile |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Pinot Noir |
Anmeldelser badgets | James Suckling - 93 P. |
Appellation/underområde | Traiguen |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Gemmepotentiale fra | 2021 |
Gemmepotentiale til | 2030 |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Fjerkræ, Flyvende vildt |
Vinos Baettig lavede deres første kommercielle årgang i 2017. Indtil da havde det været et yderst hemmeligt projekt.
Vinos Baettig er skabt af to tidligere topfolk fra Vina Errazuriz, chef-vinmager Francisco Baettig, der med en Master of Enology fra Bordeaux, erfaringer fra Frankrig, Argentina og Chile, regnes for en af de bedste vinmagere i Chile. Dette har også givet sig udtryk i adskillige priser til både ham personligt og til de ikoniske vine, han har lavet.
Den anden partner i firmaet er Carlos de Carlos, der 2000-2018 var salgsdirektør fro Errazuriz og i dag har...
Vinos Baettig, Traiguen, Chile
Vinos Baettig lavede deres første kommercielle årgang i 2017. Indtil da havde det været et yderst hemmeligt projekt.
Vinos Baettig er skabt af to tidligere topfolk fra Vina Errazuriz, chef-vinmager Francisco Baettig, der med en Master of Enology fra Bordeaux, erfaringer fra Frankrig, Argentina og Chile, regnes for en af de bedste vinmagere i Chile. Dette har også givet sig udtryk i...

There is a melted chocolate-crust character that binds well with the wild strawberries, plums, roses, wild herbs, white pepper and stemmy accents. This is bright and muscular, charged with seamless tannins. Very unique and powerful pinot, but juicy and caressing, too.



The extremely young red 2020 Vino de Viñedo Los Parientes Pinot Noir comes from a very warm and dry year in central Chile, but more normal in the south, but even then, the grapes were picked between March 20th and 30th (before the Chardonnay), quite early. There are nine hectares of Pinot Noir that are dry farmed and without herbicides in a zone of Mediterranean climate with average rain of more than 1,000 liters; in a drier year they might get 800 liters instead... This fermented with some 8% full clusters and matured in French oak barrels, 10% new and 300-liter, for 10 months. It's quite complex, with notes of rose hip and red berries and a hint of blood and iron. It has a soft palate with some earthy tannins, juicy acidity and some spiciness. - Luis Gutierrez
The 2020 Pinot Noir Baettig Vino de Viñedo Los Parientes, from Malleco, Traiguén, is aged for 10 months in 10% new barrels. Purplish red in hue. The aromas include sour cherry, sweetbriar and a hint of tea. In the mouth, the tannins are grippy and shape the well-judged acidity to energize the slightly warm palate. - Joaquín Hidalgo
Fermenteret i franske fade med naturlig gæring, med en mindre del hele klaser. Herefter 11 måneder i 18% nye 300-liter fade. Masser af hindbær og roser i duften. MEget blød og venlig. Pæn friskhed og perfekt modenhed. Intenst frugtig med en fin, lang afslutning.
nu er den tilbage på hylden hos forhandleren, og så er det bare om at slå til. For kvalitetsmæssigt repræsenterer vinen nok noget af det bedste inden for oversøisk pinot noir – særligt når vi taler sydamerikansk pinot. Dyb burgundisk næse med behersket stilket og pebret helklase-aftryk. Frugtnoterne rummer hyld, kirsebær og boysenbær samt noget røget og vulkansk svovlet, der tydeligt går igen i smagen. Mørke bær i ultraren form, fin syre og en spicy afslutning understreger, at dette er en ualmindeligt vellavet vin.
Maceration carbonique-frugtighed, tranebærsaft, nærmest cool og alkoholmild jura-stil, sprødmøre bær, brysksyre på den lækre måde, ja kald det bare chilensk syre, for de har noget me syre derovre dernede, og mild silketannin med svampesoja og tamarind i eftersmagen.