Topvinen fra ejendommen lavet på druer dyrket mellem 200 og 600 moh. Hoveddruen er Cabernet Franc, blandet med Sangiovese og andre middelhavssorter (Grenache, Carignan, Alicante, Marselan). Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og egetræ og flasket med minimal svovl.
Mediumfyldig vin med ret koncentreret brombær og solbær i duften. Flot struktureret med dybde, kompleksitet og længde og med en dejlig friskhed, der kendetegner vinene fra Ampeleia.
Dejlig vin og god madvin, der klarer selv ret kraftige kødretter - fremhæver god mad frem for at overdøve den. Prøv den til enkle lammeserveringer med skysauce.
Specifikationer
Producent
Ampeleia, Maremma
Vintype
Rødvin
Druesort
Cabernet Franc
Appellation/underområde
Costa Toscana
Lagring
Cement
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
13,5%
Velegnet til
Lam
Preorder
Nej
Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og projektet er oprindeligt startet af Elisabetta Foradori som dog sidenhen har trukket sig ud for at koncentrere sig om sine vine fra norditalien.
Visionen for Ampeleia er en selvforsynende enhed uden input udefra. Gødning kommer fx fra farmens egne køer. Man vil skabe vin, der på den mest naturlige måde formidler landskabets mangfoldighed.
Siden 2009 har man arbejdet biodynamisk på gården, og vinene er Demeter-certi...
Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og projektet er oprindeligt startet af Elisabetta Foradori som dog sidenhen har trukket sig ud for at koncentrere sig om sine vine fra norditalien.
Visionen for Ampeleia er en selvforsynende enhed uden input udefra. Gødning kommer f...
The 2017 Ampeleia combines all the elements that make the best wines here so compelling. There is a lot of everything, but not too much of anything. Dark and enveloping, with no hard edges, the 2017 is sublime. Whole ...
A biodynamic and organic wine, the Ampeleia 2018 Ampeleia is all Cabernet Franc from a vineyard site that extends up to 600 meters in elevation. It gets cool mountain nights and the warm sunny days of the Tuscan coast...
The 2016 Ampeleia is an organic expression of Cabernet Franc made with 10% whole-cluster fruit and fermented in a combination of large oak casks and cement. Fruit is drawn from a high-altitude site with calcareous cla...
Leuchtendes Rubinrot mit leicht aufhellendem Rand. Einladende Nase mit Noten nach Gojibeeren, Waldheidelbeeren und Himbeeren, leicht harzige Noten. Saftig und rund am Gaumen, griffiges Tannin, im Finale fester Druck.
93 p. Jamessuckling.com (årgang 2016)
A beautiful, pure red with blue fruit and minerality. Notes of slate and sage, too. Medium to full body. Firm tannins and a fresh, bright finish. From organically grown grapes.
92 p. Vinous (årgang 2014)
The flagship 2014 Ampeleia is a bold, pungent wine. Wild and at times a bit unrestrained, Ampeleia has a lot going on. Sweet red cherry, herb, rose petal mint and and a host of intensely floral notes from the Cabernet...
Funkelndes, sattes Rubin. Präsentiert sich in der Nase mit einem satten Gewürzteppich, nach Zimt, Nelken und Koriander, dann viel Himbeerfrucht. Viel saftige, reife Beerenfrucht am Gaumen, Himbeere, öffnet sich mit gr...
Plenty of apricot, citrus fruit and dark berry. Hints of sandalwood. Medium body and integrated tannins with a polished texture.
96 p. James Suckling (2013)
Very pretty aromas of dark fruits with rosemary and sea-like undertones. Full-bodied, layered and dense, yet there's an underlying energy that brings you back to savor each sip. Lovely to drink now but will improve wi...
The 2013 Ampeleia, the estate's Cabernet Franc/Sangiovese blend, is fabulous. Sweet red cherry, pomegranate, orange peel and intense, savory notes meld together in a deep, juicy Tuscan red full of personality. All the...