

Riesling Gutswein, Weingut Krebs
100 % Riesling vinificeret og lagret på stål.
Frisk duft af æble, lime og knapt moden ananas samt hvide blomster. Fantastisk balance mellem frugt og syre, god intensitet og mineralsk slutning.
Velegnet til de fleste retter med fisk, skal og bløddyr - gerne med et asiatisk pift.
Producent | Weingut Krebs, Pfalz |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Riesling |
Lagring | Stål |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Gemmepotentiale fra | 2021 |
Gemmepotentiale til | 2028 |
Alkohol | 12% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr |
Anbefalinger | Testvinder-vine |
Weingut Krebs begyndte at flaske vin under egen etiket i 1989. I dag dyrkes der vin på i alt 20 ha, der er økologisk certificeret. Det er ca halvt grønne druer og halvt blå druer med helt overvejende fokus på Riesling og Spätburgunder (Pinot Noir).
Siden 2008 har sønnen Jürgen Krebs været ved roret efter en læretid hos nogle af Pfalz's fremmeste producenter. Jürgen har formået år efter år at hæve kvaliteten i husets vine, hvilket er belønnet med flotte omtaler i vinmagasinerne Gault & Millau, Falstaff og Eichelmann og ikke mindst med en imponerende andenplads ved vinmagasinet V...
Weingut Krebs, Pfalz
Weingut Krebs begyndte at flaske vin under egen etiket i 1989. I dag dyrkes der vin på i alt 20 ha, der er økologisk certificeret. Det er ca halvt grønne druer og halvt blå druer med helt overvejende fokus på Riesling og Spätburgunder (Pinot Noir).
Siden 2008 har sønnen Jürgen Krebs været ved roret efter en læretid hos nogle af Pfalz's fremmeste producenter. Jürgen har formået år e...

I forhold til pendanten fra Bergdolt Lambrecht får man her et mere fyldigt riesling-udtryk i denne vin fra Weingut Krebs. Næsen er mere tropisk med noter af ananas, mens der også er røde æbler og fersken at spore. Syren er rank og spændstig og sikrer en vin med stor saftighed mens mineraliteten giver en decideret salt undertone til vinen, der gør den yderst velegnet til mad, herunder især fisk og skaldyr. Antydningen af petroleum er begyndt at komme til overfladen, så er man til den note, kan man med fordel gemme vinen et år eller to mere; en harmonisk, saftig og balanceret riesling til en flot pris. (Ved 120 kr.)


Pfalz bliver mere og mere interessant. Der er godt med kalk under det bølgende landskab. Tysk vin forbinder vi ellers ofte med nærheden til en flod og stejle skråninger, men i det forholdsvis lille distrikt midt i landet er hverken Mosel eller Rhinen i nærheden. Til gengæld kan der blive temmelig varm, og det har gjort de røde vine fra distriktet interessante – men den klassiske riesling er bestemt også god. Krebs’ ”Gutswein”, som lidt upræcist kan kaldes ”husets vin”, er den billigste i sortimentet, og den er alle pengene værd. Tysk riesling på det niveau er for det meste noget dyrere. Den er endda økologisk. Delikat vin, stringent med masser af frugt og forbavsende fyldig. Her spiller varmen vist ind.
Moden og sødmefuld duft af søde, gule septemberæbler med en lidt stenet mineralitet i kanten. Flot mundfylde med en rank og fokuseret syre og en elegant og frisk grøn æble-/pærefrugt. Lidt hvid fersken i afslutningen. Super sprød økologisk Riesling til prisen – et decideret godt køb.



Herlig øko-riesling, der stikker ubekymret af sted med sin salte, glasklare frugt, florale charme og sprøde syre. Duften endnu præget af gæren. Her er også våde kalksten, finger-lime og umoden ananas. Slank, adræt, aromatisk og harmonisk. Stærk pris. - Morten Bundgaard