


Silvaner Trocken Gutswein, Rainer Sauer
Klassisk Silvaner. Ren, læskende og meget velsmagende med elementer af kvæde, pære og citrus. Mineralsk og forfriskende.
Hvor Silvaner i fx Alsace ofte giver lidt ligegyldige vine, så kan de i Franken i Tyskland give nogle helt fantastiske vine, men en renhed og mineralitet, som er helt uforlignelig.
Meget madegnet og alsidigt anvendelig. God til retter, hvor sarte smagsnuancer skal fremhæves, men kan faktisk også klare ret kraftig mad med cremede saucer. God til både fisk og skaldyr, til fjerkræ og til charcuterie.
Dejlig også som kold terrassevin på en varm dag..
Producent | Rainer Sauer, Franken |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Silvaner |
Lagring | Stål |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Gemmepotentiale fra | 2018 |
Gemmepotentiale til | 2021 |
Alkohol | 12,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Rainer Sauer er en af områdets førende producenter, og sønnen Daniel er gradvist ved at lægge om til Biodynamisk drift - målet er "moderne vine med traditionelle metoder". Familien råder over 14 ha vinmark, der hovedsageligt er beplantet med Silvaner. Medlem af VdP siden 2010.
I den tyske vinguide Eichelmann får Rainer Sauer 5 stjerner og prædikatet "Weltklasse Weingut", lige som Gault Millau fremhæver Rainer Sauer som topproducent i Franken. Selv om det er en lille producent laves der et væld af vine. De fleste er tørre vine på Silvaner-druen og Sauer kan nok præsentere den st...
Rainer Sauer, Franken
Rainer Sauer er en af områdets førende producenter, og sønnen Daniel er gradvist ved at lægge om til Biodynamisk drift - målet er "moderne vine med traditionelle metoder". Familien råder over 14 ha vinmark, der hovedsageligt er beplantet med Silvaner. Medlem af VdP siden 2010.
I den tyske vinguide Eichelmann får Rainer Sauer 5 stjerner og prædikatet "Weltklasse Weingut", lige som G...

Enkel, slank og frisk vin med masser af citrus, lime og hvide blomster. Rank og læskende med associationer til sten og jern. (...) glimrende til de grønne asparges, både i den lettere udgave med olivenolie, og når der er mere intensitet med grilning og nødder. Har den helt rigtige syreprofil og understøtter aspargesens grundtone meget fint. Derfor skal du prøve den: Fordi den passer så glimrende til de grønne asparges, og fordi den understreger, at silvaner fra Franken bare er en klassiker til asparges. - Thomas Ilkjær


