





Cabernet Franc, Ampeleia
Lavet på Cabernet Franc fra en enkeltmark beliggende 500 moh. Jordbunden er ler og kalk, hvilket er med til at give en mineralsk vin. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl.
Solbær, brombær og solbærblade i duften. Frisk og elegant smag med god syre og fine, faste tanniner. Mineralsk og saftig!
Velegnet kødretter med enkelt tilbehør - lette saucer. Flot til langtidstilberedt kød fra gris eller lam.
Producent | Ampeleia, Maremma |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Cabernet Franc |
Anmeldelser badgets | The wine advocate - 91 P., Vinous - 93 P. |
Appellation/underområde | Costa Toscana |
Lagring | Cement |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Flyvende vildt |
Preorder | Nej |
Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og projektet er oprindeligt startet af Elisabetta Foradori som dog sidenhen har trukket sig ud for at koncentrere sig om sine vine fra norditalien.
Visionen for Ampeleia er en selvforsynende enhed uden input udefra. Gødning kommer fx fra farmens egne køer. Man vil skabe vin, der på den mest naturlige måde formidler landskabets mangfoldighed.
Siden 2009 har man arbejdet biodynamisk på gården, og vinene er Demeter-certi...
Relaterede produkter
Ampeleia, Maremma
Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og projektet er oprindeligt startet af Elisabetta Foradori som dog sidenhen har trukket sig ud for at koncentrere sig om sine vine fra norditalien.
Visionen for Ampeleia er en selvforsynende enhed uden input udefra. Gødning kommer f...






