Orangevin lavet på Trebbiano iblandet en smule andre grønne druesorter, der vokser i samme mark. Marken hedder Vigna delle Pieve og ligger med en elevation mellem 300 og 600 moh. Sand og grusholdig jord med sydøstlig eksponering. Høstet i hånden og spontangæret med 10-12 dages skalkontakt. Modnet 6 måneder på cementtank.
Aromatisk med noter af tørret og syltet frugt. Knastør, kompleks, frisk og med en flot lang eftersmag.
Super madegnet vin, der klarer komplekse serveringer med fisk og skaldyr eller kylling.
Specifikationer
Producent
Ampeleia, Maremma
Vintype
Orangevin
Druesort
Trebbiano
Anmeldelser badgets
James Suckling - 93 P.
Appellation/underområde
Costa Toscana
Lagring
Cement
Servering fra
10°
Servering til
12°
Alkohol
12%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Preorder
Nej
Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og projektet er oprindeligt startet af Elisabetta Foradori som dog sidenhen har trukket sig ud for at koncentrere sig om sine vine fra norditalien.
Visionen for Ampeleia er en selvforsynende enhed uden input udefra. Gødning kommer fx fra farmens egne køer. Man vil skabe vin, der på den mest naturlige måde formidler landskabets mangfoldighed.
Siden 2009 har man arbejdet biodynamisk på gården, og vinene er Demeter-certi...
Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og projektet er oprindeligt startet af Elisabetta Foradori som dog sidenhen har trukket sig ud for at koncentrere sig om sine vine fra norditalien.
Visionen for Ampeleia er en selvforsynende enhed uden input udefra. Gødning kommer f...
Quite gold and intense in color. A powerful nose of quince, broom flowers and mint. Muscular palate for a white, with an almost tannic structure, a medium body, crunchy acidity and a tight finish. Savory, but will evo...
Quite gold and intense in color. A powerful nose of quince, broom flowers and mint. Muscular palate for a white, with an almost tannic structure, a medium body, crunchy acidity and a tight finish. Savory, but will evolve with aging.
93 p. Jamessuckling.com (årgang 2018)
A layered, delicious skin-contact white with aromas and flavors of sliced, cooked apples and pineapples. Full body. Phenolic, flavorful finish. A little cloudy. Mostly trebbiano with malvasia and ansonica