



Bianco di Ampeleia, Ampeleia
Orangevin lavet på Trebbiano iblandet en smule andre grønne druesorter, der vokser i samme mark. Marken hedder Vigna delle Pieve og ligger med en elevation mellem 300 og 600 moh. Sand og grusholdig jord med sydøstlig eksponering. Høstet i hånden og spontangæret med 10-12 dages skalkontakt. Modnet 6 måneder på cementtank.
Aromatisk med noter af tørret og syltet frugt. Knastør, kompleks, frisk og med en flot lang eftersmag.
Super madegnet vin, der klarer komplekse serveringer med fisk og skaldyr eller kylling.
Producent | Ampeleia, Maremma |
---|---|
Vintype | Orangevin |
Druesort | Trebbiano |
Appellation/underområde | Costa Toscana |
Lagring | Cement |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Alkohol | 12% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og projektet er oprindeligt startet af Elisabetta Foradori som dog sidenhen har trukket sig ud for at koncentrere sig om sine vine fra norditalien.
Visionen for Ampeleia er en selvforsynende enhed uden input udefra. Gødning kommer fx fra farmens egne køer. Man vil skabe vin, der på den mest naturlige måde formidler landskabets mangfoldighed.
Siden 2009 har man arbejdet biodynamisk på gården, og vinene er Demeter-certi...
Ampeleia, Maremma
Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og projektet er oprindeligt startet af Elisabetta Foradori som dog sidenhen har trukket sig ud for at koncentrere sig om sine vine fra norditalien.
Visionen for Ampeleia er en selvforsynende enhed uden input udefra. Gødning kommer f...

