Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Rosato di Ampeleia, Ampeleia, Costa Toscana

150,00 kr
200,00 kr
Stykpris ved 6 stk.
Du sparer 300, - (25%) vejl. pris 200
Anmeldelser

Lavet på 80 % Carignano og 20 % Alicante Nero (Grenache). Den klare most er presset af Carignano-druerne og hele klaser af Alicante Nero har macereret i denne most i 12 dage og har tilført vinen farve. Gæret uden tilsætning af gær og efterfølgende modnet 6 måneder i cementtanke. Flasket uden klaring eller filtrering.

En anderledes rosé. Minder i duft og smag om en mellemting mellem en orangevin og en rosé. Duft af abrikos, rabarberkompot og alteabolsjer. Smagen domineres af melon, ribs, tranebær - god fylde og eftersmag. Let løftet syre - som i en cider eller sour ale.

God mad-rosé. Til fyldigere retter med fisk eller skaldyr, til grøntsager, til fjerkræ, til lam på grill med let tilbehør. 

Specifikationer
Producent Ampeleia, Maremma
Vintype Rosévin
Druesort Carignan, Grenache
Appellation/underområde Costa Toscana
Lagring Cement
Servering fra 10°
Servering til 12°
Gemmepotentiale fra 2021
Gemmepotentiale til 2025
Alkohol 11,5%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam

Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og projektet er oprindeligt startet af Elisabetta Foradori som dog sidenhen har trukket sig ud for at koncentrere sig om sine vine fra norditalien.

Visionen for Ampeleia er en selvforsynende enhed uden input udefra. Gødning kommer fx fra farmens egne køer. Man vil skabe vin, der på den mest naturlige måde formidler landskabets mangfoldighed.

Siden 2009 har man arbejdet biodynamisk på gården, og vinene er nu certificer...

Producenten

Ampeleia, Maremma

Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og projektet er oprindeligt startet af Elisabetta Foradori som dog sidenhen har trukket sig ud for at koncentrere sig om sine vine fra norditalien.

Visionen for Ampeleia er en selvforsynende enhed uden input udefra. Gødning kommer f...

Læs mere