Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Sotovelo 2023, Diatomists

195,00 kr.

Hvidvin lavet på Palomino fra Albarizo-jordbund i Balbaina i El Puerto de Santa Maria. Vinen har modnet under flor - en gærtype der dannes på overfladen af vinen og lever af ethanol, glycerol og sukker - i 8 måneder men er ikke forstærket - den har derfor bare et alkoholniveau på 12% og et sukkerindhold på under 1 gram pr liter - så en vin bliver ikke mere tør end denne.

Fantastisk elegante aromaer af friske mandler, nyristet hvedebrød, grønt æble og citrus. Mineralsk og nærmest salt karakter med både styrke og lethed og en lang eftersmag.

En vinøs balletdanser der også er fantastisk til mad - alt fisk og skaldyr, grøntsagsretter samt stegt kylling.

 

Specifikationer
Producent Diatomists, Jerez
Vintype Hvidvin
Druesort Palomino
Gemmepotentiale 3-6 år fra høståret
Lagring Store fade
Servering fra 10°
Servering til 12°
Alkohol 12%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Flaskestørrelse Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder Nej

Diatom er en enkeltcellet type tang der skaber en glasvæg af silica omkring sig. For 5 millioner år siden lå vinområdet Jerez under havet og den høje koncentration af fossilerede diatomer har skabt den berømte Albariza-jordbund der er forudsætningen for den kvaliteten af vinene fra Jerez.

Jerez var et af de første områder i Spanien der knyttede specifikke marker til kvaliteten i vinene. Men i løbet af det 20. århundrede skiftede fokus i området til den enkelte bodega og solera-systemet. Påstanden var, at man ikke kunne smage druesort og oprindelse efter lagring på fad.

I ...

Producenten

Diatomists, Jerez

Diatom er en enkeltcellet type tang der skaber en glasvæg af silica omkring sig. For 5 millioner år siden lå vinområdet Jerez under havet og den høje koncentration af fossilerede diatomer har skabt den berømte Albariza-jordbund der er forudsætningen for den kvaliteten af vinene fra Jerez.

Jerez var et af de første områder i Spanien der knyttede specifikke marker til kvaliteten i vine...

Læs mere