Hvidvin lavet på Palomino fra Albarizo-jordbund i Balbaina i El Puerto de Santa Maria. Vinen har modnet under flor - en gærtype der dannes på overfladen af vinen og lever af ethanol, glycerol og sukker - i 8 måneder men er ikke forstærket - den har derfor bare et alkoholniveau på 12% og et sukkerindhold på under 1 gram pr liter - så en vin bliver ikke mere tør end denne.
Fantastisk elegante aromaer af friske mandler, nyristet hvedebrød, grønt æble og citrus. Mineralsk og nærmest salt karakter med både styrke og lethed og en lang eftersmag.
En vinøs balletdanser der også er fantastisk til mad - alt fisk og skaldyr, grøntsagsretter samt stegt kylling.
Specifikationer
Producent
Diatomists, Jerez
Vintype
Hvidvin
Druesort
Palomino
Gemmepotentiale
3-6 år fra høståret
Lagring
Store fade
Servering fra
10°
Servering til
12°
Alkohol
12%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Diatom er en enkeltcellet type tang der skaber en glasvæg af silica omkring sig. For 5 millioner år siden lå vinområdet Jerez under havet og den høje koncentration af fossilerede diatomer har skabt den berømte Albariza-jordbund der er forudsætningen for den kvaliteten af vinene fra Jerez.
Jerez var et af de første områder i Spanien der knyttede specifikke marker til kvaliteten i vinene. Men i løbet af det 20. århundrede skiftede fokus i området til den enkelte bodega og solera-systemet. Påstanden var, at man ikke kunne smage druesort og oprindelse efter lagring på fad.
Diatom er en enkeltcellet type tang der skaber en glasvæg af silica omkring sig. For 5 millioner år siden lå vinområdet Jerez under havet og den høje koncentration af fossilerede diatomer har skabt den berømte Albariza-jordbund der er forudsætningen for den kvaliteten af vinene fra Jerez.
Jerez var et af de første områder i Spanien der knyttede specifikke marker til kvaliteten i vine...