Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Beaujolais en Besset, Domaine de Fa (Graillot)

145,00 kr
175,00 kr
Stykpris ved 6 stk.
Du sparer 180, - (17.14%) vejl. pris 175
Anmeldelser

Lavet på ren Gamay fra marken "en Besset" - en af de højest beliggende marker i Beaujolais, der ligger i det nordlige cru-område ved Saint-Amour og Julienas. Marken har status til både Saint-Amour, Beaujolais-Villages og almindelig Beaujolais. Her er det hovdesageligt fra den højest beliggende del af den stejlt eksponerede mark, der har jordbund af pink granit og granistsand. Vinificeret med naturlig gær og semi maceration carbonique. Modnet på en blanding af cement og store, brugte fade.

Drømmen om en almindelig Beaujolais. Saftig og frisk men med flot intensitet. Aroma af kirsebær, blomme, solbær med udpræget mineralitet og lidt sort peber. Saftig med fast og let tanninbid og med en jernagtig blodighed som man også finder i Graillots vine i Crozes-Hermitage.

til fjerkræ, charcuterie og lette retter.

Specifikationer
Producent Domaine de Fa, Beaujolais
Vintype Rødvin
Druesort Gamay
Lagring Cement
Servering fra 13°
Servering til 15°
Alkohol 13%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris

Alain Graillot og hans to sønner Maxime (vinmager på Alain Graillot og Domaine des Lises) og Antoine havde længe været på udkig efter de helt rigtige marker i Beaujolais, da de i 2013 fik muligheden for at købe 5 ha med gamle stokke på Côte de Besset ved Saint-Amour. Jordbunden er pink granit og den 5 ha store parcel strækker sig over både Saint-Amour, Beaujolais Villages og Beaujolais. Senere er det blevet til yderligere marker i Saint-Amour og i Fleurie.

Der dyrkes biodynamisk (økologisk certificeret) og vinificeres helt naturligt med hele klaser og semi-carbonique. Efterfølg...

Producenten

Domaine de Fa, Beaujolais

Alain Graillot og hans to sønner Maxime (vinmager på Alain Graillot og Domaine des Lises) og Antoine havde længe været på udkig efter de helt rigtige marker i Beaujolais, da de i 2013 fik muligheden for at købe 5 ha med gamle stokke på Côte de Besset ved Saint-Amour. Jordbunden er pink granit og den 5 ha store parcel strækker sig over både Saint-Amour, Beaujolais Villages og Beaujolais. Sene...

Læs mere