Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Saint Nicolas de Bourgeuil la Source, Yannick Amirault

150,00 kr
195,00 kr
Stykpris ved 6 stk.
Du sparer 270, - (23.08%) vejl. pris 195
Anmeldelser

Lavet på 100 % Cabernet Franc fra marker med sandet og gruset jordbund og vinstokke med en alder på ca 45 år. Jordbunden giver aromatiske og letdrikkelige vine. Der dyrkes økologisk og høstes i hånden. Druerne afstikkes og gæres naturligt uden knusning. Modnet 7-10 måneder på store fade.

Fantastisk frisk og aromatisk vin med aromaer af solbær, kirsebær, blomme, peber og rose. Saftig og letdrikkelig med sarte tanniner, fast mineralitet og en frisk syre - charmerende og uimodståelig.

Til lettere kalv eller lam med enkelt tilbehør. Rigtig fin til kylling eller fuglevildt. Serveres gerne let afkølet og ikke over 16 grader. Kan gemmes op til 5-6 år fra høståret.

Specifikationer
Producent Yannick Amirault, Bourgeuil
Vintype Rødvin
Druesort Cabernet Franc
Anmeldelser badgets Decanter - 93 P.
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Alkohol 13,5%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam, Oksekød

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.

I 90'erne overtages markerne fra to ældre vinbønder og endelig er også farens marker blevet indlemmet og omlagt til økologi. I alt er der i dag små 20 ha, hvoraf 2/3 ligger i Bourgeuil og 1/3 ...

Producenten

Yannick Amirault, Bourgeuil

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet. Læs mere