Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Saint Nicolas de Bourgeuil la Source, Yannick Amirault

Anmeldelser

Lavet på 100 % Cabernet Franc fra marker med sandet jordbund og vinstokke med en alder på ca 35 år. Der dyrkes økologisk, høstes i hånden og gæres naturligt. Modnet 7-10 måneder på store fade.

Fantastisk frisk og aromatisk vin med aromaer af solbær, kirsebær, blomme, peber og rose. Saftig og letdrikkelig med sarte tanniner, fast mineralitet og en frisk syre - charmerende og uimodståelig.

Til lettere kalv eller lam med enkelt tilbehør. Rigtig fin til kylling eller fuglevildt.

Specifikationer
Producent Yannick Amirault, Bourgeuil
Vintype Rødvin
Druesort Cabernet Franc
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Gemmepotentiale fra 2021
Gemmepotentiale til 2026
Alkohol 12,5%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam, Oksekød

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.

I 90'erne overtages markerne fra to ældre vinbønder og endelig er også farens marker blevet indlemmet og omlagt til økologi. I alt er der i dag små 20 ha, hvoraf 2/3 ligger i Bourgeuil og 1/3 ...

Producenten

Yannick Amirault, Bourgeuil

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet. Læs mere