Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Chorey-les-Beaune Vieilles Vignes, Gramont

Anmeldelser

Klasssisk Bourgogne lavet på 100 % Pinot Noir fra gamle vinstokke i Chorey, der ligger lige nord for Beaune - meget traditionel vinifikation og lagring. De røde Bourgogner laves 100% på Pinot Noir efter den klassiske og arbejdskrævende opskrift: lang gæring m. nogen andel af  stilke  på druerne, i åbne fade (16–22 dage) med daglig bearbejdning af »le chapeau« for at udtrække så mange smagsnuancer og så meget farve som muligt.

Tydelige aromaer friske hindbær, kirsebær, brombær og skovbund. Smagen er elegant og saftig med fine tanniner - lang eftersmag. 

Flot madvin som matcher fjerkræ og fuglevildt. Rigtig god til svampe, trøffel og kål.

Specifikationer
Producent Machard de Gramont, Bourgogne
Vintype Rødvin
Druesort Pinot Noir
Appellation/underområde Chorey-les-Beaune
Lagring Små fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Alkohol 13%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam

Machard de Gramont er en familieejendom i Premeaux-Prissey ved Nuits St. Georges i Bourgogne med en bred vifte af marker i Côte de Nuits og Côte de Beaune. 

Domainet er grundlagt i 1983 af Armaud i samarbejde sønnerne Alban og Alexis. De har gjort et stort stykke arbejde for at reetablere gamle vinmarker på skråninger der ellers var opgivet efter phylloxera og to verdenskrige.

De ejer i dag 20 ha  - meget af det med gamle vinstokke; nogle steder plantet helt tilbage i 1914, men ellers med en gennemsnitlig alder på 30 år.

Alt høstes i hånden og gærer naturligt - i ...

Producenten

Machard de Gramont, Bourgogne

Machard de Gramont er en familieejendom i Premeaux-Prissey ved Nuits St. Georges i Bourgogne med en bred vifte af marker i Côte de Nuits og Côte de Beaune. 

Domainet er grundlagt i 1983 af Armaud i samarbejde sønnerne Alban og Alexis. De har gjort et stort stykke arbejde for at reetablere gamle vinmarker på skråninger der ellers var opgivet efter phylloxera og to verdenskrige.

<...
Læs mere